Fransız Senatör Cadic'ten TBMM'ye Ziyaret

Cadic, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar ile TürkiyeFransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yaşar'ı ziyaret etti.

Fransız Senatör Oliver Cadic, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ile Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serap Yaşar'ı ayrı ayrı ziyaret etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Yaşar, görüşmede yaptığı konuşmada, Cadic'i TBMM'de misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Yaşar, gerçek bir Türk dostu olarak nitelendirdiği, Fransa Senatosu Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Jacques Mezard'ın da yeni kabinede Tarım ve Gıda Bakanı olarak görev alması nedeniyle mutlu olduğunu ifade etti.

Önümüzdeki süreçte Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerin gelişeceğine inandığını vurgulayan Yaşar, Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak bunu istediklerini bildirdi.

Fransız Senatör Oliver Cadic daha sonra TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar'ı ziyaret etti.

Gülpınar, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye-Fransa ve Türkiye-AB ilişkileri konusunda bir görüşme gerçekleştireceklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyi bir seviyeye gelmesini ve ilerlemesini istediklerini vurguladı.

Fransa'nın, AB içinde önemli bir ülke olduğunu anımsatan Gülpınar, Fransa'da yeni Cumhurbaşkanının seçilmesiyle ve yeni hükümetle Türkiye-Fransa ilişkilerinin daha da iyi olacağına inandığını kaydetti.

İki ülke ilişkilerinin güzel şekilde ilerlediğini bildiren Gülpınar, bugünkü ziyaretin ikili ilişkilerin daha da ileri gitmesi için önemli olduğunu aktardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile