FT: Bir kaç yıl önce harabe olan Sümela, ayine açıldı

Sümele Manastrı'nda 88 yıl sonra düzenlenen ayin Türkiye dışında da yankı buldu. İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin AB sürecine katkıda bul

Sümele Manastrı'nda 88 yıl sonra düzenlenen ayin Türkiye dışında da yankı buldu. İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin AB sürecine katkıda bulunacağına inanılan yasağı 88 yıl sonra kaldırdığına dikkat çekti.

Haberde bin 600 yıllık manastırda yapılan ayine Rusya, Yunanistan, Gürcistan ve ABD'den 550 Ortodoks Hıristiyanın katıldığı, bu durumdan çevre ilçelerde bulunan otel sahiplerinin de memnun kaldı belirtildi.

Ayine açılan Sümele Manastırı'nın on yıl öncesine kadar harabe bir halde bulunduğuna ve Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle restore edildiğini yazan FT, geçtiğimiz yıl yine Sümele Manastırı'nın önünde yaşanan gerginlikten sonra Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de bulunan tarihi k,liseler üzerindeki ayin yasağını hafiflettiğini, bunun AB ile devam eden üyelik sürecine de yardımcı olunmasının beklendiğini yazdı. FT, önümüzdeki ay Akdamar Ermeni Kilisesi'nde de yine bir ayin düzenleneceğini, bunun da 1915'en bu yana ayinlerin yasaklandığı kilise için tarihi bir an olduğu vurgulandı.

Financial Times, ayini engellemek için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tehditler savuran iki kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile