Galatasaray Konyaspor deplasmanından 3 puanla döndü

Galatasaray Konyaspor deplasmanından 3 puanla döndü

Spor Toto Süper Ligi'nin 17.haftasında Galatasaray deplasmanda Konyaspor'u 1-0 mağlup ederek evine 3 puanla döndü. Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 81. dakikada Anıl Dilaver kaydetti.

Spor Toto Süper Ligi’nin ilk yarısının son karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Konyaspor’a konuk oldu. Ligde sıkıntılı günler geçiren Galatasaray zorlandığı Konysaspor maçından 1-0’lıkgalibiyetle ayrılmayı bildi ve 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Galatasaray'da sarı kart cezalısı Pino ile sakatlıkları bulunan Arda Turan, Milan Baros, Barış ve Sabri ile tedavisi sürdürülen Mustafa Sarp, Konyaspor karşısında forma giyemedi. Teknik direktör Hagi, kalede Aykut'a forma şansı tanırken; savunmada Neill, Servet, Gökhan Zan ve Çağlar’a görev verdi. Orta alanda Cana, Ayhan, Hakan Balta ve Serdar Özkan; hücum hattında ise Anıl Dilaver ile Kewell görev aldı.

Ev sahibi ekip de tedavisi süren Murat Tosun ve izinli İbrahim Ege dışında eksik futbolcu yoktu. Konyaspor kalede Gökhan, savunmada Basem Abbas, Erdinç, Emre Toraman, Kere; orta alanda Ali Dere, Hakan, Serkan, Veli ve hücum hattında Grajciar ile Tazemeta 11'i ile sahaya çıktı.

Maçta Arda Turan’ın ‘66’ numaralı formasını sırtına geçiren Anıl Dilaver, attığı golle takımına oldukça önemli 3 puan kazandırdı. Anıl’ın A2 takımında oynayıp Ümit Milli Takıma seçilmesi aslında ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu ve teknik direktör Hagi’nin Anıl’a güvenmesinin doğru bir tercih olduğunu tüm Galatasaraylılar görmüş oldu.

Galatasaray Konyaspor deplasmanından 3 puanla döndü

Karşılaşmanın hem Konyaspor hem de Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu, maçın son dakikalarında yaşanan olaylar bize göstermiş oldu. Galatasaray’ın 1-0 önde olduğu dakikalarda çıkan tartışmada Galatasaray’dan Lorik Cana, Konyaspor’da ise Mamadou Kere kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Galatasaray Konyaspor karşısında zaman zaman zorlansa da genç yetenek Anıl’ın kaydettiği golle ligin ilk yarısını galibiyetle kapatmayı başardı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 23'e yükseltirken; Konyaspor ise 14 puanda kaldı.

22 Aralık Çarşamba günü Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. maçında Gaziantepspor ile karşılaşacak.

Stat: Atatürk
Hakemler: İlker Meral, Gökhan Memişoğlu, Arkın Akgöl
Konyaspor: Gökhan Tokgöz, Abbas (Dk. 79 Adnan), Erdinç, Kere, Emre, Serkan, Veli, Hakan (Dk. 84 Erdal), Ali, Grajciar, Tazemeta (Dk. 73 Eser)
Galatasaray: Aykut, Çağlar, Servet, Gökhan Zan, Neill, Ayhan, Cana, Hakan (Dk. 90 1 Musa), Anıl (Dk. 86 İnsua), Serdar (Dk. 80 Aydın), Kewell
Gol: Dk. 81 Anıl (Galatasaray)
Kırmız Kartlar: Dk. 90 3 Cana (Galatasaray) Dk. 90 3 Kere (Konyaspor)
Sarı kart: Dk. 34 Tazemeta, Dk. 90 2 Veli (Konyaspor) Dk. 59 Çağlar, Dk. 90 3 Aykut (Galatasaray)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile