GAP Vadisiyle Şanlıurfa cazibe merkezi olacak

Şanlıurfa'da, Atatürk Barajı tünel çıkış ağzından başlayarak, Cumhuriyet Parkı'na kadar uzanan kanal boyunca yapılması planlanan 'GAP Vadisi' projelen

Şanlıurfa'da, Atatürk Barajı tünel çıkış ağzından başlayarak, Cumhuriyet Parkı'na kadar uzanan kanal boyunca yapılması planlanan 'GAP Vadisi' projelendirme çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan başkanlığında yapılan Cazibe Merkezi Şanlıurfa başlıklı toplantıda GAP Vadisi projesi tartışıldı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Uzun zamandır üzerinde durduğumuz bu projenin kapsamını, şehrimize en uygun halde hazırlanması için belediyemizle, ticaret sanayi odamızla, mimarlar odamızla, il genel meclisimizle ve diğer ilgili kurumlarımızla masaya yatırdık ve uzun vadede Şanlıurfa'nın bir çekim ve cazibe merkezi olması için bu projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

Proje kaynağının Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından cazibe merkezi projesi kapsamında sağlanacağını açıklayan Okutan, planlanan komplekste 5 yıldızlı 5 otel yeri, kongre merkezi, 7 bin kişilik kapalı spor salonu, olimpik kapalı yüzme havuzu, fuar alanı, amatör sporlar için spor kompleksiyle birlikte diğer müştemilatlarıyla büyük bir cazibe kompleksi oluşturacaklarını ifade etti. Projenin tamamlanmasıyla Şanlıurfa'nın tarih boyu üstlendiği misyonu tekrar üstleneceğini kaydeden Vali Okutan, Urfa'nın bölgede ve Türkiye'de hak ettiği yeri tekrar alacağını vurguladı. Projenin tamamlanması durumunda Urfa'nın sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun da cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Vali Okutan, "Yaptığımız çalışmalarla Şanlıurfa bölgemizin ve ülkemizin çekim merkezi haline getireceğiz. Sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun da cazibe merkezi olacağız. Bu proje tamamlandığında ekonomik olarak şehrimize sağlayacağı katkıların yanında sosyo-kültürel anlamda da büyük bir değişim ve gelişime sebep olacaktır." şeklinde konuştu.

Toplantıya Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül, Ticaret Sanayi Odası Başk. Vekili Osman Baysal, Karacadağ Kalkınma Ajansa Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, DSİ Bölge Müd. Said Umucu, Şanlıurfa Belediye Başk. Yrd. Fevzi Yücetepe ve Mimarlar Odası, Besi Org. San Bölgesi ve katkıda bulunacak diğer ilgili kamu kurum temsilcileri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile