Gaziantep'in Topragi Malatya'da

Gaziantep'in Topragi Malatya'da

Cumhurbaskanligi himayesinde gerçeklestirilen “Gaziantep’in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. Yili Etkinlikleri” kapsaminda, Gazi sehrin savunmasinda kanlari ve canlarini feda eden tüm sehitleri rahmet ve minnetle anmak amaciyla, sehitlerin kaninin bulundugu toprak ve Sanli Türk Bayragini Vali Aydin Barus teslim aldi.

Malatya Valiligi makaminda gerçeklesen teslim töreni öncesinde ögrenci Baris Özsincan, Gaziantep halki adina Heyeti Merkeziye tarafindan yazilan “Bu sehirde tas tas üstünde kaldikça ve bir Türk sag oldukça bu sehir kapilarini size açmayacak ve Türk’ün kim oldugunu burada da göreceksiniz. Kalemize beyaz bayrak çekmemizi istiyorsunuz. Biz Albayrak çekeriz” mesajini okudu. Ögretmen Ökkes Aytulu ise sehitlikten alinan toprak ile 25 Aralikta Gaziantep’te düzenlenecek olan 100. Yil program davetiyesini takdim etti.

Sanli Türk Bayragini teslim almaktan ötürü onur duydugunu ifade eden Vali Aydin Barus, “Gaziantep göstermis oldugu kahramanliklar nedeniyle 1921 yilinda TBMM tarafindan Gazi ünvani ile sereflendirildi. Her sehre nasip olmayan bir ünvandir. Sahinbey’in torunlari Kurtulus Savasimiza da güç veren çok büyük bir kahramanlik destani yazdilar. Gaziantep halkini cani gönülden tebrik ediyorum. Insallah Antep’in çocuklari atalari olan Sahinbey’e ve dedelerine yakisir evlatlar olurlar ve bu Sanli Bayragi kalelerinde dalgalandirmaya devam ederler” diyerek sözlerini tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile