Gaziantep Il Jandarma Komutanligi ekipleri, 11-25 Ocak 2023 tarihleri arasinda “Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti”nin önlenmesine yönelik hudut birligi ve komando destekli operasyonlar yapti. Adli makamlarin koordinesiyle yapilan operasyonlar ile 3 göçmen kaçakçiligi olayina müdahale edilerek toplam 59 düzensiz göçmen yakalandi. Göçmenleri yasa disi yollarla yurda sokmaya çalisan 7 organizatör ise gözaltina alindi.
Göçmenler sinir disi edildi, 5 organizatör tutuklandi
Adli makamlara sevk edilen organizatörlerden 5’i tutuklanarak cezaevine teslim edilirken yasa disi yollarla yurda sokulmaya çalisilan 59 düzensiz göçmen ise sinir disi edildi. Yapilan aramalarda ele geçirilen 3 araç, 1 adet kalesnikov piyade tüfegi, 2 adet sarjör ve 58 adet 7.62 mm fisege el konuldu.
Gaziantep'te 59 Düzensiz Göçmen Yakalandi
Gaziantep’te jandarma ekipleri tarafindan yapilan operasyonda 59 düzensiz göçmen yakalandi. Göçmenleri yasa disi yollarla ülkeye sokmaya çalisan 7 organizatörden 5’i tutuklandi.



















