Gazipasa'da 2 Bin 669 Depremzede Bariniyor

Gazipasa'da 2 Bin 669 Depremzede Bariniyor

Kahramanmaras merkezli iki depremin ardindan Antalya’nin Gazipasa ilçesine 2 bin 669 depremzede geldi. Yurtlar ve özel alanlarda konaklayan afetzedelerin saglik basta olmak üzere tüm ihtiyaçlari karsilaniyor.

Kahramanmaras merkezli yasanan ve 11 ilde yikim ve can kaybina neden olan deprem sonrasi tüm Türkiye adeta seferber oldu. Asrin felaketi olarak adlandirilan iki büyük depremin ardindan afet bölgesinden tahliye edilen depremzedelere, Gazipasa’da kucak açti. AFAD koordinesinde Cumhuriyet Meydani’nda kurulan kayit merkezinde kayitlari alinan depremzedeler, Gazipasa’da bulunan KYK Yurdu basta olmak üzere, otel, apart ve özel konutlara yerlestiriliyor. Depremin ilk gününden bu yana Gazipasa’ya yerlestirilen depremzede sayisi 2 bin 669 olarak açiklandi. Sehrin farkli noktalarinda hazirlanan konaklama merkezlerinde misafir edilen depremzedelerin tüm ihtiyaçlari, Gazipasa Kaymakamligi basta olmak üzere ilgili kurumlar tarafindan karsilaniyor.

Yurt ve otelde saglik hizmeti veriliyor

Öte yandan, Gazipasa Ilçe Saglik Müdürlügü ekipleri, Gazipasa’ya konaklamalari için sevk edilen depremzedelerin tamamini saglik kontrolünden geçiriyor. Depremzedelerin konakladiklari ev, otel ve yurtlari ziyaret eden saglik personelleri, gerekli durumlarda afetzedelere tibbi destek de veriyor. Depremzedelere açilan KYK yurdu ve Av. Kemal Akça Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli’nde afetzedeleri yalniz birakmayan saglik ekipleri, bu iki noktada günlük 3 saat depremzedelere saglik hizmeti sunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile