Gelecegin Tava Ciger Ustalari Ilk Deneyimlerini Yasadi

Gelecegin Tava Ciger Ustalari Ilk Deneyimlerini Yasadi

Edirne’de Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde tava cigerin hazirlanmasindan pisirmesine kadar her asamasini ögrenen asçilik programi ögrencileri ilk deneyimlerini yasadi. Genç asçi adaylari, cografi isaretli tava cigerin hazirlanmasindan pisirmesine kadar her asamasini isin ustalarindan düzenlenen etkinlikte ögrendi.

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi ögrencileri turizm elçisi merhum Bahri Dinar’in isletmesinde gerçeklestirilen atölye çalismasinda, tava cigeri kesiminden pisirilmesine kadar geçen süreci deneyerek ögrendi.

Tava ciger ustalariyla birlikte ciger dograyan gelecegin asçilari, ilk olarak kesim islemini, daha sonra ise ocagin basina geçerek pisirmesini ögrendi. Cigeri unlayip kizgin yagda pisiren ögrenciler, hem cigerin tadina bakti hem de arkadaslarina ikram etti.

Atölye çalismasiyla ögrencilere tava cigerin inceliklerini ögretmeye çalistiklarini söyleyen Edirne’yi Tanitma ve Tava Cigeri Kalite Koruma Dernegi Baskani Ugurcan Imrak, tava ciger ustalarinin uzun bir çiraklik sürecinin ardindan yetistigini anlatti.

Özellikle biçak ustalarinin 7-8 yilda yetistigini söyleyen Imrak, "Ciger hazirlamak zor bir is. Bu atölyeye katilan ögrenciler isin mutfagindan geldikleri için onlarin biçak tutmalari farkli oluyor. Gayet iyi dogruyorlar. Birkaç ögrencimiz oldukça iyiler, onlara çalisma teklifinde bulunduk. Maalesef biçak ve tava ustalarimiz çok yetismiyor, bu konuda biraz sikintimiz var. Insallah bu tür çalismalar yeni ustalarin yetismesine vesile olacaktir" dedi.

Ilk kez ciger dogradigini ve güzel bir deneyim oldugunu söyleyen Ögrencilerden Asiye Cengiz, Edirne’ye gezi amaçli geldiginde tava cigerin tadina baktigini ve gelen herkesin ilk önce kentin meshur lezzeti tava ciger yedigini belirtti.

Ilk defa egitimli bir sekilde ciger dogradigini söyleyen ögrencilerden Miyasi Kazan, güzel bir deneyim oldugunu ve gelecekte kendine bu sektörde bir isletme açmayi hedefledigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile