Gelibolu Belediye Başkanı Özacar'a Ziyaret

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden gelen heyeti kabul ederek iki kurumu ilgilendiren projeler hakkında görüşme yaptı.

Başkanlık makamında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Seyir Yardımcıları Dairesi Başkanı Celalettin Uysal, Başkan Yardımcısı Nizamettin Biber, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü İsmail Durgun ve beraberindeki yöneticilerin hazır bulunduğu görüşmede, ilk olarak ilçede yeni yapılacak kıyı emniyeti binasının projesi değerlendirildi.

Hoca Hamza Mahallesinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde bulunan, daha önce belediye personelinin kullandığı 705 metrekarelik lojman binasının yeni kılavuzluk istasyonuna dönüştürülmesi ve 470 metrekarelik alandaki mevcut kılavuzluk istasyonunun Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanmasının ardından mevcut binanın yıkımı ve yeni yapı için hazırlanan ruhsat, Başkan Özacar tarafından teslim edildi.

Özacar, Fener Meydanı'nda bulunan ve müzeye dönüştürmek istedikleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait deniz feneri ve lojman binasının kiralanması konusunun da protokol aşamasına geldiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile