‘Genç Tika Akademi ve Staj Programı’ Açılış Töreni

‘Genç Tika Akademi ve Staj Programı’ Açılış Töreni

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sözde Ermeni soykırımı iddialarının Fransa’da ders kitaplarında yer almasına ilişkin, “Keşke her ülkenin tarihi bizim tarihimiz kadar şeffaf olsaydı.

Bizim gittiğimiz hiçbir yerde sömürge olmamıştır. Ümit ediyoruz Fransa’da gelecek nesilleri değil gelecek seçimleri düşünen zihinler kendilerine gelir ve gelecek nesilleri düşünmeye başlar” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) “Genç TİKA Akademi ve Staj Programı’ açılış törenine katıldı.

Bağış, 10 yıldır TİKA ile ekip olarak önemli işlere imza attıklarını belirterek, siyasete girdiği ilk günden beri üniversiteli öğrencilere staj imkanı sağladığını söyledi.

Kimsenin bir işi tek başına yapamayacağını ifade eden Bağış, “Takım ruhu ile çok şey başarabiliriz. TİKA da bu anlayışla birlikte çok farklı bir yapı haline geldi. TİKA’nın gittiği her yerde Türkiye’nin mesajları algılanıyor. Her yerde Türk bayrağı dalgalanıyor. TİKA kimi yerde şantiye oluyor kimi yerde inşaat, kimi yerde sağlık ocağı oluyor kimi yerde insanlara umut. Türkiye’nin gücü ise başkalarına umut olmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

“Kimileri Türkiye’nin Arakan’da, Somali’de, Gazze’de, Haiti’de ne işi var diyebilir. Bunu diyenlerin Türkiye’de ne işi var. Onların asıl sorguladıkları kendi kimlikleridir” diyen Bağış, “Türkiye her yerde olmalıdır, olacaktır da. Biz başka ülkeler gibi başkalarının topraklarına göz koyarak değil, gittiğimiz ülkelere yardım götürerek, onlara umut olarak bu günlere geldik” diye konuştu

Fransa’daki ders kitaplarında verilen Ermeni iddiaları hakkında açıklama yapan Bağış, “Kimileri de vizyonsuz siyasetin örneklerini gösteriyor. Bakınız Fransa. Ümit ediyoruz ki bu hatalardan bir an önce dönerler. Bizim tarihimizde soykırım olmadığını görürler. Biz tarihimizle, ecdadımızla gurur duyuyoruz. Keşke her ülkenin tarihi bizim tarihimiz kadar şeffaf olsaydı. Bizim gittiğimiz hiçbir yerde sömürge olmamıştır. Ümit ediyoruz Fransa’da gelecek nesilleri değil gelecek seçimleri düşünen zihinler kendilerine gelir ve gelecek nesilleri düşünmeye başlar” ifadesini kullandı.

Konuşmasında AB sürecine de değinen Bağış, AB sürecinin Türkiye’nin reform süreci olduğunu vurgulayarak, “AB Bakanlığı’nı da bu sürecin reform mutfağı olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da her zaman bu sürecin arkasında durmuştur. Biz her zamankinden daha kararlı çalışmalarımızı yürütüyoruz. TİKA da yaptığı çalışmalarla AB sürecine de katkılar sağlıyor” açıklamasında bulundu.

Törenin ardından TİKA Başkanı Serdar Çam AB Bakanı Bağış’a hediyesini takdim ederken, Bakan Bağış da Çam’a hediyesi sundu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile