Geri Ödemesiz Destekleri Kaçırmayın

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, yeni işyeri açmak isteyen girişimcilere verilecek geri ödemesiz destekler için Nisan ve Mayıs aylarında iki ayrı eğitim programı düzenleyecek.

İESOB, KOSGEB tarafından verilecek desteklerin eğitim programlarının hayata geçilmesi için Kuzey ve Güney Hizmet Merkezleri Müdürlükleriyle ile işbirliği altında çalışacak. İlk etap eğitimler 21 Nisan‘da, ikinci program ise 16 Mayıs‘ta başlayacak. Birinci program için son başvuru tarihi 11 Nisan, ikinci etap için son müracaat tarihi 6 Mayıs olacak.

Geri ödemesiz desteklerin herhangi bir ticari faaliyette bulunmayan ve imalat sektöründe iş kurmak isteyen girişimcilere verileceğini belirten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, 2 ayrı eğitim programından yararlanmak isteyenlerin İESOB‘ye başvurmaları gerektiğini söyledi.

İlk eğitim programının KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi ile ortaklaşa yapılacağına dikkat çeken Mutlu, "Uygulamalı Girişimcilik Destek Programı kapsamında, İESOB Konferans Salonu‘nda verilecek eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanan girişimciler, iş planı hazırlayarak KOSGEB‘in onayına sunacaklar. Yeni iş yeri açmak isteyen ve İş planı kabul edilenler; 5 bin liraya kadar İşletme Kuruluş Desteği, 10 bin liraya kadar Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, 12 bin liraya kadar İşletme Giderleri desteği alabilecekler. Bu üç destek geri ödemesiz olarak verilecek. Ayrıca 70 bin liraya kadar sıfır faizli, 24 ay geri ödemeli sabit Yatırım Desteği verilecek. Geri ödemeler başvurudan 2 yıl sonra başlayacak ve üç ayda bir taksitler yatırılacak" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile