Giresun’da Kabotaj Bayramı Renkli Geçti

Giresun’da Kabotaj Bayramı Renkli Geçti

Ramazan dolayısıyla önceye alınan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88. yılı Giresun’da coşkuyla kutlandı.


Liman sahasındaki törende günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Giresun Liman Başkanı Erhan Zeynel, ”Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 88. yıldönümünde deniz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. 1923 yılında imzalanan Lozan antlaşması ile kabotaj imtiyazı yabancı gemiler için kaldırılmış, 1 Temmuz 1926 tarihinden itibaren de hükümranlık alanımızdaki sularda kabotaj imtiyazı Türk gemilerine ve Türk vatandaşlarına tanınmıştır. Ülkemiz için Kabotaj Kanunu bağımsız Türkiye’nin denizlerde de hakim olduğunun açık göstergesidir ve bunun bütün dünyaya ilanı olmuştur. Son yıllarda ülkemizde denizciliğe ait pek çok önemli gelişmenin yaşanmış olması, Denizcilik Bayramı’nın ayrı bir neşe ile kutlanmasını sağlamıştır” dedi.

Giresun Liman sahasındaki törende deniz şehitleri anısına Vali Hasan Karahan, İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, Liman Başkanı Erhan Zeynel, denize çelenk attı.

Daha sonra yüzme, kano ve maket ördek yarışlarının ardından en fazla ilgi gören yağlı direk yarışması yapıldı. Yarışmacıların oldukça zorlandığı yağlıdirek yarışmasında ise direğin ucundaki Türk Bayrağını Veysel Uzun almayı başardı.

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin folklor gösterilerinin de yer aldığı kabotaj bayramı yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile