Giresun'daki Cinayetle Ilgili 2 Kisi Tutuklandi

Giresun'daki Cinayetle Ilgili 2 Kisi Tutuklandi

Giresun’da ailesinin kayip basvurusunda bulundugu Durmus Demir’in ölü olarak bulunmasiyla ilgili mahkemeye sevk edilen 3 kisiden 2’si tutuklandi.

Giresun’da 5 Nisan’da Durmus Demir’in (52) yakinlarinin kayip ihbarinin ardindan 61 DF 043 plakali kamyonetinin Kesap ilçesine bagli Findikli Mahallesi’ndeki bir bahçede kamyoneti yanmis halde bulundu. Giresun Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralari ve Plaka Tanima Sistemi (PTS) kayitlarini incelemeye aldi. Yürütülen çalismalarda Durmus Demir’in Yaglidere’nin Ekin Yaylasi’nda dere kenarina atilmis cesedine ulasildi.

Cinayet süphelisi olarak gözaltina alinan 1’i kadin 3 kisi emniyetteki islemlerinin ardindan I.O ve esi F.O ile O.A bugün ögleden sonra polisin genis güvenlik önlemleri altinda adliyeye sevk edildi.

Zanlilar, savcilik sorgusunun ardindan sevk edildigi mahkemede I.O ve O.A. tutuklanarak cezaevine konulurken, F.O. için adli kontrol karari verildi.



Emniyet cinayetin ayrintilarini açikladi

Giresun Emniyet Müdürlügü’nden olayla ilgili yapilan açiklamada, “Yakinlari tarafindan 5 Nisan 2024 tarihinde emniyet birimlerine müracaat edilerek, kendisinden haber alinamadigi beyan edilen Durmus Demir’in bulunmasina yönelik kolluk kuvvetlerince çok yönlü arama çalismalari baslatilmis ve Kesap ilçesi Findikli Mahallesi Sakarlik mevkiinde kayip sahsin kullanmis oldugu 61 DF 043 plakali kamyonet, kupa kismi yanmis halde bulunmustur. Kayip sahsin öldürülmüs olabilecegi degerlendirilerek Giresun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Cinayet Büro Amirligince özel ekip kurularak güvenlik kameralari, PTS kayitlari incelenmis, tanik beyanlari alinarak teknik ve fiziki çalismalar gerçeklestirilmistir. Yapilan çalismalar ve elde edilen deliller neticesinde olayin süphelileri oldugu degerlendirilen i.O. O.A. ve F.O. gözaltina alinmistir. Gözaltina alinan sahislar, ifadelerinde Durmus Demir’i öldürerek Yaglidere ilçesi Ekin Yaylasi’nda ormanlik alan içerisinde yüksek bir noktadan ekin deresine attiklarini beyan etmeleri üzerine bölgeye intikal eden kolluk kuvvetlerince yapilan aramada, Durmus Demir’e ait ceset ve olay mahallinde elde edilen deliller muhafaza altina alinmistir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile