GKV'li Ögrenciler Bilim Ve Kültür Dolu Avrupa Gezisine Devam Ediyor

GKV'li Ögrenciler Bilim Ve Kültür Dolu Avrupa Gezisine Devam Ediyor

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Liseleri ögrenci ve ögretmenlerinden olusan 53 kisilik kafile Italya, Isviçre ve Fransa’yi kapsayan Bilim Kültür Gezisine devam ediyor. Bu ülkelerin bilim ve teknolojik tesislerini inceleyen ögrenciler tesislerde gerçeklestirilen deneylere de katilarak bilimsel deneyimlerini gelistiriyor.

Avrupa’nin birçok ülkesine ve ünlü kentlerine yönelik Bilim ve Kültür Gezileri düzenleyen GKV Özel Okullari bu kapsamda düzenledigi bilimsel gezisinde Italya, Isviçre ve Fransa’yi mercek altina aldi. 53 ögrenci ve idareciden olusan kafile Italya’nin Milano kentinde incelemelerini sürdürdü. Duygu Yildiz Çirkin baskanliginda ki kafilede GKV Fizik Zümre Baskani Ekrem Dobooglu, GKV IB Koordinatörü Ali Pamuk, GKV Ingilizce Ögretmeni Fatma Özseven, GKV Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Demet Tekerekoglu ögrencilere rehberlik yapiyor.

Milano’de gerçeklestirilen seyahatleri ifade eden Kafile Baskani Duygu Yildiz Çirkin, basarili geçen ziyaretlerde ögrencilerin konulara ilgisinin büyük oldugunu ifade ederek, “Bilim ve Kültür seyahatimiz kapsaminda bu kez de Italya’nin tarihi sehri Milano ile devam eden heyecan verici seyahatimiz ögrencilerimize unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bocconi Üniversitesi’ni ziyaret ederek akademik atmosferi yakindan deneyimleyen ögrencilerimiz daha sonra Leonardo Da Vinci Teknoloji Müzesi’ni ziyaret ederek ünlü bilim insani ve sanatçinin dehasini kesfetme firsati buldular. Ögrencilerimiz gezinin 4. gününde bilimin kalbi konumundaki dünyanin en büyük parçacik fizigi laboratuvari CERN’de bilim ve kesif tutkusunu pekistiren unutulmaz bir deneyime imza attilar. CMS dedektörüne giderek deney hakkinda detayli bilgiler edindiler. Ardindan, yerin 96 metre altina inerek deneyin düzenekleri ve dedektörleri hakkinda gözlem yapma firsati buldular. Ögrencilerimiz parçacik fiziginin derinliklerine dogru yaptiklari bu heyecan verici yolculukla CERN’de yapilan deneyler ve çalismalar hakkinda bilgi edindiler. Deneyler yaparak bilimin heyecan verici dünyasina daha da derinlemesine daldilar. Günün sonunda Isviçre’nin tarihi ve kültürel mirasiyla dolu üçüncü büyük sehri Cenevre’yi kesfeden ögrencilerimiz Isviçre kültürü ve yasami hakkinda bilgi sahibi olarak uluslararasi bir perspektifle dünyaya bakma firsati buldular. Gaziantep Kolej Vakfi ögrencileri, CERN ziyaretleriyle bilimsel, kültürel ve entelektüel anlamda büyük bir adim atmis oldular. Bu deneyim, ögrencilerimizin gelecekteki basarilari için ilham verici bir kaynak olmaya devam edecek” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile