Göcük Köyünde Başlatılan Arıcılık Kursu Sona Erdi

Şarkışla ilçesine bağlı Gücük köyünde, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen arıcılık kursu sona erdi.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bilgiç, kursun sona ermesi nedeniyle köyde düzenlenen programda, kursa 37 kişinin katıldığını ve kursiyerlerin 80 saat eğitim aldığını söyledi.

Eğitimlerin sonunda kursiyerlerin bilgili, becerili, iyi birer arı yetiştiricisi olduklarını belirten Bilgiç, arıcılık mesleğinin yıldızı hızlıca yükselen mesleklerden olduğunu belirtti.

Bilgiç, kursiyerlerden arıcılık mesleğini mutlaka icra etmelerini ve üretim yapmalarını istedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yücel Bedir ise Sivas'ta arı yetiştiriciliği için iyi bir potansiyel bulunduğunu, kursun sonunda hak ettikleri sertifika ile kursiyerlerin çeşitli desteklemelerden faydalanabileceklerini aktardı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Köse de Türk çiftçisinin yanında olmaktan ve bugün bu programa ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

Programa, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şuayip Demirci, Gücük Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ersin Vapur, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve kursiyerler katıldı.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş / Merve Topuz

Yayıncı: Önder Felek
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile