Gökçek'ten 'Kaygılı sanatçılara' yanıt

Gökçek'ten 'Kaygılı sanatçılara' yanıt

Gazetelere tam sayfa 'KAYGILIYIZ' ilanı vererek Gezi Parkı eylemlerine destek veren sanat camiasından 100 isime Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten yanıt geldi.

Katıldığı televizyon programlarında Gezi Parkı olaylarının perde arkasını gözler önüne seren ve oynan kirli oyunları belgeleriyle deşifre eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kanal 7 ekranlarında gazetelere verdikleri “Kaygılıyız” başlıklı ilanda Başbakan Erdoğan 'ın tutumunu eleştirerek Gezi protestolarının ardından Türkiye'de gerginleşen ortamın toplumu kutuplaşmaya itmekte olduğu'nu savunan 100 sanatçıya cevap veren Gökçek, çarpıcı ifadeler kullandı.

“NE İŞİN VAR SENİN SOKAKTA?”
“Sanatçı adı üstünde sanatını yapmalı” diyerek sözlerine başlayan Gökçek, “Ne işin var senin sokaklarda.” diye sordu. Gezi Parkı protestolarında ön sıralarda yer alan Mehmet Ali Alabora'nın “Mi Minör” adlı oyununu hatırlatan Gökçek, “Alabaro Mi Minör ile direk darbe girişiminde bulundu.” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL OLARAK GEZİ İÇİN EĞİTİLDİLER”
Sözlerine Alabora 'ya yüklenerek devam eden Gökçek, Alabora 'nın geçen sene başlattığı bir tiyatro organizasyonunu hatırlattı. Organizasyon ile Gezi Parkı 'ndaki olayları gerçekleştirmek için kişilerin özel eğitime tabi tutulduğunu iddia eden Gökçek, Otpor 'dan talimat alındığını öne sürdü.


“BU SANATÇILARA GÜVENMİYORUZ”
“Esas kaygılı olan biziz” diyerek devam eden Gökçek, “Siz bu ülkeyi karıştırmak için elinizden gelen yaptınız. Bundan sonra da yapabilirsiniz. Bundan da biz kaygılıyız. Biz bu kendisine sanatçı diyen kişilere güvenmiyoruz. Altını çizerek söylüyorum. Bunlar sanat yapmıyorlar. Bunlar ülkeyi bölmek için tahribat yapıyorlar.
' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile