Göksunlu Çiftçilere 32 Bin Elma Fidanı Dağıtılacak

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen yüzde 50 hibe destekli sertifikalı elma fidanı dağıtımı başladı.

Yaklaşık 1.5 milyon elma ağacının bulunduğu Göksun 'u meyveciliğin merkezi haline getirmeyi hedefleyen proje ile çiftçilere 32 bin 500 sertifikalı elma fidanı dağıtılacak.Fidan dağıtım toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Celal Sayılır, Göksun 'daki elma alanının yaklaşık 28 bin dekar olduğunu söyledi.

Sayılır, 'Fikir vermesi açısından bir kıyaslama yapacak olursak, Isparta il geneli elma alanı 210 bin dekar, Karaman il geneli 230 bin dekar ve Niğde il geneli 205 bin dekardır. En fazla elma üretiminin yapıldığı Isparta ilinde en büyük üretici ilçe olan Eğirdir ilçesi 50 bin dekar, Gelendost ilçesi 53 bin dekar alana sahiptir. Buna göre, Göksun'da elma alanı azımsanmayacak bir rakamdadır ve potansiyeli yüksektir. Sadece alan olarak bakıldığında elma alanımızın orta vadede 50-60 bin dekarlara, uzun vadede 100 bin dekarlara çıkması hayal değildir. ' ' şeklinde konuştu.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan da dünyada 65 milyon ton elma üretimi yapıldığını belirterek, Türkiyenin dünya sıralamasında 4. elma üreticisi olduğunu vurguladı. Pehlivan, 'Ülkemizdeki elma tüketimininde ortalama 20 kg civarında. Çiftçilerimiz, hobi bahçeleri değil, son teknoloji modern büyük bahçeler yapmalı. ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile