Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu‘ndan Toki Açıklaması

Ardahan‘ın Göle ilçesinde TOKİ tarafından yapılan konutların usulsüz olarak satıldığı iddialarına tepki gösteren Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, "Siyaseti saman ve hayvan olan bazı siyasilerin TV kanallarında ve basında Göle‘deki TOKİ çekilişlerinin kanunsuz yapılmış gibi göstermeleri esef vericidir.

Fevzi Çakmak Mahallesinde TOKİ-Göle Belediye Başkanlığı işbirliğiyle ikinci etap talep örgütlenmesi çerçevesinde 352 adet daire yapıldığını belirten Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, yapılan 352 konuttan 266‘sının hak sahiplerince talep edildiğini, geriye kalan dairelerin TOKİ‘nin belirleyeceği tarihler arasında satışa çıkarılacağını söyledi. TOKİ konutlarının katlara ve bölümlerine göre fiyatlarının farklı olduğunu kaydeden Muratoğlu, "Dairelerin tüm fiyat belirlemeleri ve taksitlendirme TOKİ‘ye aittir.

Belediye bu konuda söz sahibi değildir. 266 hak sahibi aldıktan sonra kalan daireler, TOKİ‘nin belirleyeceği tarihler arasında satışa çıkarılacak. Kalan dairelerin satışından sonra yine kura usulüyle çekilişi yapılacak. İlk etapta TOKİ satışlarının 120 ay, yüzde 15‘i peşin olan daire fiyatları tekrar TOKİ idaresince 144 ay ve yüzde 100 peşinata çekilmiştir. TOKİ‘ce yapılan iş merkezi ve dükkanlar yine bu kurum tarafından satışa çıkarılacak. Çekilişler TOKİ, Belediye ve Noter tarafından organize edilmiştir.

Çekilişlerde hiçbir kurum ve kişiye menfaat sağlanmamıştır. TOKİ‘ce belediyeye verilen hiçbir daire ve işyeri yoktur. Halk arasında dolaşan bilgiler gerçek değil, yalan ve iftiradır. Göle‘ye hizmet yapılmasını istemeyenler ve gelecekte siyasi hırsları ve emelleri olanların çıkardıkları iftiralardır. Belediye Başkanlığı yaptığım 2 dönemde de beni seçen Göleliler‘in yanında yer aldım ve her zaman da alacağım. Belediyede çekilişi yapılan kura tamamen yasal olup, çekilişin yapılacağı yerin belirlenmesi

Noterce belirlenmiştir. Noterce yapılan kuralarda hiçbir gizlilik ve saklılık olmamaz. İlçenin büyümesi ve gelişmesini engellemek isteyenler emellerine ulaşamayacaktır. Siyaseti tezek, saman, hayvan, tuvalet olan bazı siyasilerin TV kanallarında ve basında Göle‘deki TOKİ çekilişlerinin kanunsuz yapılmış gibi göstermeleri esef vericidir. İlçemize yapılan 352 adet daire satışlarının 266 hak sahibinin kura çekilişlerinde Göle Noterliği ve Göle Belediyesi zan altında bırakılmıştır. Bu asılsız iftiraları

yapanların TV kanallarında halkı yanlış bilgilendirenlerin devletin Noterinden ve Göle Belediye Başkanı‘ndan özür dilemelerini bekliyoruz. Belediye ve Noterlik hiçbir kanunsuz işlem yapmamıştır. İftira ve yalan edenler kanun önünde hesap vereceklerdir" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile