Görme Engelli Öğretmenin Azmi

Kütahya'nın Simav ilçesinde 536 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde rehber öğretmen olarak görev yapan doğuştan görme engelli Emine Köylü, azmiyle takdir topluyor.

Özel bir program aracılığı ile çok kolay bilgisayar kullanan 30 yaşındaki Emine Köylü, internetteki sosyal paylaşım ve iletişim sitelerini de rahatlıkla ziyaret edebiliyor. Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir yıl önce çalışmaya başlayan Köylü, engelli olmayan 536 öğrenciye psikolojik destek veriyor. İyi derecede İngilizce bilen Köylü, boş zamanlarında öğrencilerine İngilizce dersi de veriyor.
Akraba evliliği yüzünden görme engelli olarak dünyaya geldiğini ifade eden Köylü, ailesi ve yakınlarının desteği ile Uludağ Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nden 2003 yılında mezun olduktan sonra 8 yıl Denizli'de özel bir okulda görev yaptığını, ardından memleketi Simav'a gelerek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde işe başladığını söyledi. Günlük işlerini zorlanmadan yapan Köylü, okulunun merdivenlerini rahatlıkla çıkıp odasındaki bilgisayarının başına geçip işini yapıyor.
Özel programlar sayesinde bilgisayarı kolayca kullanabilen Köylü, yazı yazıp çıktısını da alabiliyor. Gelen maillerini kontrol edip cevaplayabilen Köylü, sosyal paylaşım sitesi Facebook'a girip arkadaş bulabiliyor.

"ENGELLERİ BİLSİYAR SAYESİNDE AŞIYORUM"
Bilgisayar kullanmanın engelleri ortadan kaldırdığını ifade eden Emine Köylü, bilgisayar sayesinde hayata tutunduğunu kaydetti. Bilgisayar sayesinde hem mesleğinde hem de hayatta başarılı olduğunu ifade eden Köylü, "Teknoloji sayesinde hiçbir engel ile karşılaşmıyorum. Bu da benim gibi görme engelli vatandaşların hayata daha kolay tutunmasını sağlıyor" dedi.
İnsanları çok sevdiğini söyleyen Emine Köylü, öğrencileri için gecesini gündüzüne kattığını kaydetti.
Rehber öğretmen Emine Köylü'nün mesleğinde çok başarılı olduğunu ifade eden Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Güre, "Emine hanım çok sempatik. Ben ve öğretmen arkadaşlarımız kendisini çok seviyor ve değer veriyoruz. Öğrencilerimiz de kendisini çok seviyorlar. Bugüne kadar kendisiyle ilgili hiçbir şikayet almadım. Bilakis öğrencilerden ve velilerden övgüler geliyor. Performansıyla bizleri şaşırtıyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile