Görükle Göçmen Konutları Modern Hale Geliyor

Görükle Göçmen Konutları Modern Hale Geliyor

Nilüfer'e bağlı Göçmen Konutları'ndaki Zafer ve Kurtuluş Mahallesi sakinleriyle biraraya gelen Başkan Mustafa Bozbey, bölgedeki ortak kullanım alanlarının çirkin görüntüden kurtulacağını söyledi.

Mahalle muhtar ve sakinlerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit eden ve talepleri dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Görükle Göçmen Konutları'nda Zafer ve Kurtuluş Mahalle sakinlerini ziyaret etti.
Zafer ve Kurtuluş Mahalleleri'ni daha yaşanılır hale getirmek için uzunca süredir proje hazırlığında olduklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, amaçlarının uzun yıllardır görmezden gelinen bu bölgeyi sosyal donatı alanları, kültürel etkinlikler ve çevre düzenlemeleriyle cazip bir bölge haline getirmek olduğunu belirtti.
1990'lı yıllarda kurulan Zafer ve Kurtuluş Mahallelerinin en büyük sorunun ortak yaşam alanlarının oluşturulmaması olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, "Sağlıklı bir kent ortamı için ortak paylaşım alanları oluşturarak kullanıma sunmalıyız. Bu bölgeyi hep birlikte el ele vererek Nilüfer'in en cazip bölgesi haline getirebiliriz" dedi.
Bu bölgede yer altı çöp konteynırı uygulaması başlatacaklarını ifade eden Bozbey, "Daha sonra sizlere vereceğimiz hukuki destekle bölgedeki yerleşim şeklini site uygulamasına geçerek çirkin görüntülerin sergilendiği ortak kullanım alanlarını Nilüfer'e yakışır hale getireceğiz. Bölgenin en büyük eksiği olan sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri yapacağımız yeni merkezlerle hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
Bölgedeki asfalt sorununa değinen Başkan Mustafa Bozbey, bu bölgenin yaşam kalitesini arttırmak için burada olduklarını belirterek, "Asfaltlama çalışmaları Görükle'den başladı. Yaklaşık 20 gün sonra bu bölgeye gelecek. Şunu söylemeliyim ki eski Görükle Belediyesi'nin bir yıllık bütçesinin iki katını Görükle ve Göçmen Konutları'nın asfaltlanması için ayırdık. En büyük şikayetlerinizin başında gelen ilaçlama olayını ise 31 Aralık 2009 itibarıyla Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Bölgenin tüm ilaçlama işini ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Bu konuda hiçbir yetkimiz yok" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile