Görüntü Kirliligine Uyari Tabelasi Asmakla Çözüm Bulundu

Görüntü Kirliligine Uyari Tabelasi Asmakla Çözüm Bulundu

Kurtulus Mahallesi’nde bulunan trafo binasi Isparta Belediyesi ekipleri tarafindan sürekli olarak boyanmasina ragmen kendini bilmez kisi veya kisilerce devamli olarak yazi ve resim çizilerek görüntü kirliligine maruz birakiliyor. Bu nedenle Isparta Belediyesi çareyi ebeveynlere yönelik hazirladigi uyari levhasinda buldu.

Isparta Belediyesi, devamli olarak kentin farkli noktalarinda duvarlara yazilan yazi ve çizilen resimleri görüntü kirliligi olusturdugu gerekçesiyle temizliyor. Yazi ve resim olan duvarlar sürekli olarak boyaniyor. Bunlardan bir tanesi de Kurtulus Mahallesi’nde muhtarlik binasinin ön tarafindaki trafo binasi. Binanin duvarlari sürekli olarak kendini bilmez kisi veya kisilerce yazi ve resimler yapilarak görüntü kirliligi olusturuluyor. Isparta Belediyesi ekipleri, duvari sürekli boyamasina ragmen, görüntü kirliligi olusturulmaya devam ediliyor. Bu nedenle Isparta Belediyesi çareyi anne ve babalara yönelik uyari levhasi asmakta buldu. Boyandiktan sonra tekrar yazi ve resim çizilerek görüntü kirliligi olusturulan duvara, “Degerli anne ve babalar, bu duvar 15 gün önce boyanmisti. Bugünkü hali bu” yazili levha asildi.

Kurtulus Mahallesi Muhtari Sitki Aglarci, muhtarlik binasi önündeki trafo binasina çocuklar ve gençlerin sürekli yazilar yazarak, resimler çizdigini belirtti.

Isparta Belediyesi’nin duvari yeni boyatmasina ragmen yazi ve resimlerin tekrar duvara islendigini ifade eden Aglarci, “15 gün içerisinde duvar yeniden eski haline geldi. Bu konuda hassasiyet gösterelim. Yapilan hizmetler bosa gitmesin. Çocuklarimizi ve gençlerimizi uyaralim. Yapilan hizmetlere sahip çikalim, tekrar bu görüntüler yasanmasin” görüslerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile