Göz Kapağında Ameliyatsız Gençleştirme Dönemi

Yaşlanmaya bağlı olarak göz kapaklarında meydana gelen sarkmalara Türkiye’de kullanılmaya başlanan “plazma teknolojisi” ameliyatsız çözüm sunuyor.

Yaşlanmaya bağlı olarak göz kapaklarında meydana gelen sarkmalar, Türkiye’de kullanılmaya başlanan “plazma teknolojisi” sayesinde ameliyat olmadan gençleştiriliyor. 15 yıldır İtalya’da başarıyla uygulanan estetik tedavi yöntemi sayesinde göz kapakları eski halini alıyor. Gün geçtikçe medikal estetik alanındaki yenilikler, daha kolay ve güvenli tedavi olanakları sunuyor. Konuyla ilgili Ankara Life Dergisi’ne konuşan Dr. Şale Kutsal, yoğun çalışma temposu nedeniyle hastaların mümkün olduğunca hızlı iyileşme süresi gerektiren ve günlük hayat akışlarını etkilemeyecek tedavi şekillerini tercih ettiğini kaydetti.

Türkiye’de kullanımına başlanan plazma teknolojisinin bugüne kadar kullanılan estetik müdahalelerden oldukça farklı olduğuna dikkati çeken Dr. Kutsal, "Plazma teknolojisinde kullanılan cihaz, uygulandığı alanda cilt yüzeyindeki elektriksel aktivite ve ortamdaki havayla etkileşerek plazma enerjisine dönüştürüyor. Bu enerji etkisiyle tedavi edilmek istenen alandaki sorunlu cilt dış yüzeyi buharlaşıyor ve yeni sağlıklı doku oluşumu başlıyor. Ciltte uygulanan bölge dışında etraftaki herhangi bir yapıya etkisi bulunmayan yöntem sayesinde iz bırakmadan doku iyileşmesi sağlanıyor" şeklinde konuştu.

Geliştirilen yeni yöntemin cerrahi müdahaleden korkan veya henüz cerrahi aşama düzeyine ilerlememiş göz kapağı sorunu olan hastalar için yeni bir çıkış yolu olduğunun altını çizen Dr. Şale Kutsal, sorunun az olduğu hastalarda tek seansta bile yeterli düzelme sağlandığını ifade etti.

Bir hafta içinde tamamen iyileşen göz kapaklarının birer aylık 3 seansın sonunda tamamen eski genç görünümüne kavuştuğunu belirten Dr. Kutsal, "Üst göz kapağı yenilemeyle öne çıkan sistem, alt göz kapağındaki kırışıklıklar, ağız çevresindeki ve yüzdeki ince çizgiler, bazı cilt lekeleri ve çatlakları, yara izleri, siğil tedavisi ve ciltteki iyi huylu bazı oluşumların çıkarılması için de kullanılıyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile