Gümüşhane Milletvekili Doğan'ın Abd Temasları

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, NATO toplantısına katılmak üzere ABD'nin Memphis şehrindeki temaslarının ardından, Little Rock'taki "Cebeli Yaz Okulu" üyeleri ile bir araya geldi.
Arkansas eyaletindeki Little Rock şehrinde bulunan University of Arkansas at Little Rock öğretim üyesi Prof. Dr. Coşkun Bayrak ile bir araya gelen Milletvekili Doğan, 5 yıldır devam eden Cebeli Yaz Okulu projesi ile ilgili görüştü. University of Arkansas'ın üst düzey yöneticileri ile de görüşen Milletvekili Doğan, son kurulan üniversitelerden birisi olan Gümüşhane Üniversitesi ile University of Arkansas'ın kardeş üniversitesi olması yönünde fikir alışverişinde bulundu.
Gümüşhane'de 5 yıldır devam eden ve çevredeki illerde de başlayan Cebeli Yaz Okulu projesinin çok faydalı olduğunu ve en kısa zamanda kurumsallaştırılarak Gümüşhane'ye kazandırılması gerektiğinin altını çizen Doğan, proje ile ilgili proje sorumlusu Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Üniversiteler arası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Jerry Stevenson ve öğrenci değişiminden sorumlu Heather Binder ile bir süre görüştü.
Yapılan görüşmelerde Gümüşhane Cebeli Yaz okulu ile başlatılan ilişkilerin üniversite seviyesine çıkarılması, University of Arkansas ve Gümüşhane Üniversitesi arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimi konusunda görüş birliği, gelecek dönemlerde ortak müfredat oluşturmak ve derecelendirme konuları ele alındı.
Milletvekili Doğan, Üniversite yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından University of Arkansas'ta bulunan Türk kökenli öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Gümüşhane Üniversitesi ile Arkansas üniversitesi arasında hangi tür akademik çalışmaların yapılabileceğinin tartışıldığı toplantıya Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Doç. Dr. Remzi Şeker ve Doç. Dr. İbrahim Duyar katıldı. Akademik toplantıların sonucunda 5 yıldır devam eden yaz okulu projesinin çok başarılı olduğu ve artık projenin üniversite seviyesine çıkarılmasının zamanının geldiği ifade edildi.
Üniversite'deki yoğun temaslarının ardından Milletvekili Doğan, Gümüşhaneli hemşehrileri tarafından organize edilen yemek programına katıldı.
Arkansas eyaleti Little Rock şehrinde yaşayan Türkler'le bir araya gelen Prof.Dr. Doğan, hemşehrilerine ülke gündemi hakkında bilgi verdikten sonra sorularını cevaplandırdı. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısında hemşehrileri ile bir araya gelen Doğan, Cebeli Yaz Okulu projesinde başarılı olarak Gümüşhane'den ABD'ye giden ve burada eğitim hayatlarına devam eden öğrencilerle buluştu. Cebeli Yaz Okulu projesinin sonuçlarını bizzat kendi gözleri ile gördüğünü ve bir akademisyen olarak çok mutlu olduğunu ifade eden Doğan, projenin desteklenmesi ve devam etmesi için gerekli adımları atacağını belirtti.
Milletvekili Doğan, daha sonra kentteki Türk derneklerini ziyaret ederek bölgeden ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile