Gündoğdu: Bataklığı Kurutmanın Mücadelesini Veriyoruz

Gündoğdu: Bataklığı Kurutmanın Mücadelesini Veriyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, teröristle PKK’yla mücadelenin devletin işi olduğunu belirterek kendilerinin işinin ise bataklığı kurutmak olduğunu belirtti.

Bunun mücadelesini verdiklerini anlatan Gündoğdu tek dertlerinin milletin ateşini söndürmek olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti üyesi olan Gündoğdu, İçel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Medeniyet Davamız, Demokrasi Mücadelemiz" konferansında konuştu.

Akil adamların çok farklı görüşten insanlardan oluştuğuna dikkat çeken Gündoğdu zıt kutuptaki insanların barış için bir araya geldiğini vurguladı.
"Dolmabahçe Sarayı'na giderken, 'Çağrılan bu insanlarla benim bir arada ne işim var' diyerek hükümetin ve başbakanın kendilerinden ne isteyeceğini kendi kendine sorduğunu anlatan Gündoğdu “Ömrümde bir araya gelmeyi hiç düşünmediğim, her kesimin en ideolojik öncülerinden örgütler, şahıslar. Lale Mansur da orada Deniz Ülkü Arıboğan da. Hülya Koçyiğit, Mithat Sancar orada. Her kesimden insan var.” dedi.

Başbakan'ın Dolmabahçe’deki cevabıyla herkesin rahatladığını ifade eden Gündoğdu şöyle devam etti: “İlk cevabı da Baskın Oran vermişti, (Başbakan sizden terörü bitirmenizi istiyor. Sizin de terörü bitirmeden yana olduğunuzu biliyor. Eğer bu düşüncedeyseniz, üslubu, içeriği size ait olmak üzere nasıl istiyorsanız öyle çalışın.) diye konuşunca hepimiz rahatladık. Kendi kendime benim bunlarla ne ortak yönüm var diye sordum? Onlarda (kandan, kadavran geçinenlerle, şehit cenazesini geçim kaynağı edinenlerin elinden bu oyuncağı alalım diyorlar.) Bunun için çözüm üretmeye hazırız ve bunu görmeye gayret ediyoruz."
Kendilerine yönelik bazı eleştirilerin olduğunu vurgulayan Gündoğdu okyanusta yüzen balığın 'ıslanma, yağmur' diye bir derdinin olmadığını söyledi.

Başbakanın davetiyle Dolmabahçe'ye giderlerken Kamu-Sen Genel Başkanı’nın 'Memur-Sen'le Başbakan ihanet projesinde bir araya geldi' diye basın toplantısı yaptığını hatırlatan Gündoğdu şunları söyledi: “Terör sorununu bitirmek için milletin yüzde 52'sinden oy almış başbakanla en büyük konfederasyon başkanının bir araya gelmesi mi ihanet, Ergenekona ev sahipliği yapmak mı? Bu vatanı Ergenekona peşkeş çekenler, bugün vatanın bölünmezliğinden bahsetmeye kalkışıyorlar. Vatan bölünmez diyenler milletin değerlerini pazarlayarak vatana zarar verenlerdir. Bir siyasetçi ve sendika başkanı bana 'hain' demiş. Bende ona demiş olayım ki vatanperver. İnanıyorum ki mahşerde ikimizde yalancı çıkacağız. Teröristle, PKK'yla mücadele bizim işimiz değil. Devletin işi. Bataklığı kurutma bizim işimiz. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Kaldıralım sınırları. Osmanlı bakiyesi kardeşlerinin buluşmaları sağlayalım ki bu sorundan kurtulalım. İşimiz milletin ateşine su taşımak. Derdimiz bu milletin ateşini söndürmek."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile