GÜNKAF'a 25 Binin Üzerinde Ögrenci Katildi

GÜNKAF'a 25 Binin Üzerinde Ögrenci Katildi

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen Güney Kariyer Fuari’nda (GÜNKAF) 25 binin üzerinde katilimci isverenlerle bir araya geldi.

Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliginde 12 üniversitenin katildigi Güney Kariyer Fuari (GÜNKAF), Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Açilis töreni Antalya Valisi Hulusi Sahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi Baskani Doç. Dr. Salim Atay, 12 üniversitenin rektörü ve il protokolünün yogun katilimiyla gerçeklestirildi.

Fuara Akdeniz Üniversitesi’nin yani sira çevre il ve ilçelerden üniversitelerin ögrencileri de katildi.



85 farkli etkinlik

Iki gün süren Güney Kariyer Fuari’nda (GÜNKAF) mülakatlar, söylesiler, egitimler, atölye çalismalari gibi 85 farkli etkinlik düzenlendi.

4. Nesil kahve deneyimleri, resim atölyesi, seramik atölyesi, turizmde yenileyici geri dönüsüm atölyesi, kati sanati atölyesi, ebru atölyesi, sushi atölyesi, tiyatrolar, dans gösterilerinin yani sira Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi Tiri’ni da gezme firsatini yakalayan ögrenciler alaninda yetkin isimlerin tecrübe paylasimlarindan faydalandi. Katilimcilar 200’ün üzerinde açilan firma stantlarini ziyaret ederek is ve staj imkânlari için birebir görüsme firsati buldu.

“Yildiz isimler tecrübelerini paylasti”

GÜNKAF’ta dünyada ilklere imza atan Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoglu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan da ögrencilerle bir araya gelerek kariyerini ve alaniyla ilgili merak edilenleri paylasti. Katilimcilar, Antalya Adliyesi Cumhuriyet Bassavcisi Yakup Ali Kahveci ve Adalet Komisyonu Baskani Oguzhan Yasar’dan "Hakimlik ve Savcilik Meslek Tanimi Kariyer Planlama Tavsiyeleri"ni dinledi. Antalya Kent Konseyi Baskani Sema Nur Kurt da ögrencilerle bulustu. Savunma sanayii firmalari tarafindan "Savunma Sanayiinde Yetenek Yönetimi Paneli" de gerçeklestirildi.

2023 Dünya Okçuluk Sampiyonu Mete Gazoz, Sanatçi Sümer Ezgü, Eski Milli Futbolcu/Teknik Direktör Ümit Karan, Güresçi Ismail Balaban, Turan Balaban, TV Yapimcisi/Sporcu/Egitmen Serdar Kiliç gibi yildiz isimler ögrencilerle bir araya gelerek keyifli sohbetler gerçeklestirdi. CBIKO Yetenek Kazanimi ve Organizasyon Dairesi Baskani Dr. Nese Gülmez, CBIKO Insan Kaynagi Egitim ve Gelistirme Dairesi Baskani Dr. Savas Ceylan, Sunexpress IK Koordinatörü Dr. Yasin Öztürk, KOSGEB Antalya Müdürü Dr. Ibrahim Ugur Erkis, Piksel Akademi Kurucusu Emrah Kozan, Tour of Antalya Proje Koordinatörü Haluk Özsevim, HÜRKUS Pilotu Murat Özpala da is hayatlarindaki bilgilerini katilimcilara aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile