Gurbetçiler Pastirma Üretimini Yüzde 50 Artirdi

Gurbetçiler Pastirma Üretimini Yüzde 50 Artirdi

Kayseri Ticaret Borsasi Baskani Recep Baglamis, gurbetçilerin kentte bulundugu temmuz ve agustos aylarinda pastirma üretiminin yüzde 50 oraninda arttigini söyledi.

Pastirmasi ve sucugu ile meshur Kayseri’de, kente gelen gurbetçiler saticilarin yüzünü güldürdü. Gurbetçilerin yogun oldugu temmuz ve agustos aylarinda özellikle pastirma üretimi yüzde 50 oraninda artarken, satislarda da artis yasandi. Kayseri Ticaret Borsasi Baskani Recep Baglamis, “Temmuz ve Agustos ayinda Kayseri’de sucuk ve pastirma üretiminde yüzde 50’ye varan bir artis söz konusu oldu. Öncelikle buradan gurbetçilerimize tesekkür etmek istiyorum. Hem ülkemize hem de sehrimize olaganüstü maddi katkida bulundular. Bu artisin sebebi, 2 yildir pandemi süreci yasanmasiydi. Gurbetçilerimiz gelemiyorlardi. Esnaflarimizda bu 2 yilin acisini bu yil atlatmis olacaklar. Kayseri esnafinin bu noktada yüzü güldü. Özellikle sucuk ve pastirma satan kardeslerimizin mevcut satislarinda yüzde 50 oraninda artis söz konusu oldu. Mutluyuz ve gurbetçilerimizin her zaman gelmesini temenni ediyoruz. Bu pandemi sürecinde de okullarin açilmasi gecikirse gurbetçilerimiz biraz daha ülkemizde misafir olacaklar. Bu da bize ekonomik katki demek. Biz her zaman gurbetçilerimize Kayseri olarak elimizden gelen ne varsa gayret göstererek onlara iyi davranmaya çalisiyoruz. Çünkü gurbetçilerin ülkemize kattigi katma deger bizim için çok önemlidir. Bir kez daha Kayseri esnafimiz adina sükranlarimizi arz etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Baglamis, “Pastirmada bir zam söz konusu degil. Biliyorsunuz ki, pastirmada yilda yüzde 20’ye varan bir artis söz konusu oluyor. Zaman zaman Ramazan ayinda, bazen de öncesine denk geliyor. Gurbetçilere nazaran pastirma ve sucukta zam olmadi. Sucuk ve pastirma fiyatlarimiz yilbasinda neyse suanda da ayni seviyede devam ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile