Güressever Baba Ogullarinin Sünnetinde Yagli Güres Düzenledi

Güressever Baba Ogullarinin Sünnetinde Yagli Güres Düzenledi

Balikesir’in Havran ilçesinde pazarcilik yapan Ali Çaylak, güres meraki nedeniyle ogullarinin sünnetinde de yagli güres etkinligi düzenledi. Güreste kiran kirana karsilasmalar olurken, seyircilerin üzerine giden bazi güresçiler heyecana neden oldu.

Havran’a bagli Büyükdere Mahallesi’nde yasayan pazarci Ali Çaylak, 7 yasindaki ikizleri Enes ve Ensar Çaylak’i sünnet ettirirken etkinlik düzenledi.

Gençliginde bir süre minder güresi de yapan 47 yasindaki Çaylak, ikizlerinin sünnet töreninde yagli güres düzenledi.

Zeytinlikler arasinda hazirlanan arenada düzenlenen güresler büyük ilgi gördü. Ilk olarak arenaya küçük güresçiler çikarken, bas güreslerde büyük heyecan yasandi. Güresçiler zaman zaman seyircilerin arasina dalarken, büyük heyecana neden oldu. Olcay Karaçavus’un bas pehlivan oldugu güresleri, mahalle halki ve çok sayida güressever izledi. Bas güresler devam ederken çiftçilerden Halil Yalçinkaya (47) ile Ali Sen (53) de kot pantolonlari ile yaglanarak gürese çikti. Çiftçilerin güresi de büyük alkis aldi.

Ali Çaylak ogullarinin sünnet dügününde güres etkinligi düzenlemekten mutlu oldugunu anlatirken, güresi izleyenler Çaylak’a tesekkür etti. Katilanlara tesekkür eden Ali Çaylak, ”Bu bizim ata sporumuz. O yüzden ata sporunu devam ettirmek için böyle bir organizasyon yaptik. Bu ata sporumuzun ölmemesi için elimizden gelen gayreti göstermek istiyoruz. Bize bu atamizdan, dedemizden gelen bir örf ve adet oldugu için ata sporu güresi sevdigim için böyle bir cemiyette güres düzenlemek istedim. O yüzden çocuklarim için bu güresi tertip ettim. Katilan herkese tesekkür ederim” dedi.

Havran Sebze ve Meyveciler Odasi Baskani Murat Hançer de, ”Bugün Ali kardesimizin dügünündeyiz. Yillardir Havran’da dügünlerde geçmiste böyle etkinlikler, böyle güresler hep olmus. Ama tabii son yillarda bu örf ve adetlerimizi bir sekilde yasatamadik. Ama, Ali kardesimiz bunu yeniden baslatmayi basardigi için kendisini tebrik ederim. Çok güzel bir organizasyon olmus. Hem dügüne gelen misafirler hem köylüler çok mutlu. Ihtiyaçmis. Havran için de bir ihtiyaç. Bu konuda 8 Eylül’de insallah Havran’da yagli güresler olacaktir. Insallah bu anlamda ben Ali kardesimizi çok çok tebrik ederim. Bunu zaman zaman köylerimizde olsun, sehir merkezinde olsun yasatmayi cani gönülden isteriz. Gençlerimizi güreslerimize tesvik etmek lazim” dedi.

Mehmet Adiyaman ise, ”Ata sporumuz güreslerimizin desteklenmesini arzu ederiz. Bu gün ta Balikesir’den buraya Dereköy’e gürese geldim ama yetisemedim. Geç kaldim. Onun için üzüldüm. Her sey için çok çok tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile