Gürsu Belediyesi Engellileri Meslek Sahibi Yaptı

Bursa'da Gürsu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından geliştirilen Avrupa Birliği (AB) projeleri çerçevesinde engellilere yönelik yapılan meslek edindirme kursu tamamlandı.

Gürsu Belediyesi Toplantı Salonu'nda kursu tamamlayan engelliler, aslında engelli olmadıklarını bir kez daha göstedi. Engellilerin yaptığı nikah şekerleri ise vatandaşlar tarafından tam not aldı. Gürsu'da gençlere ve engellilere daha kaliteli hizmet sunabilmek için hazırladıkları projeleri uyguladıklarını ve başarı sağlandığını ifade eden Gürsu Belediye Başkan Vekili Melih Zahir, eskiden engelli vatandaşlara farklı bir gözla bakıldığını ancak engelli vatandaşları, engelleri aşarak bu tabuyu yıktığını ifade etti. Zahir, "Bizim hayatta engelli olmayacağımızın garantisi yok. Kapıdan sağ çıkacağımız belli değil. Bunun farkında olarak belediye hizmetlerimizi bütün vatandaşlarımıza eşit şekilde götürmeye çalışıyoruz. AB projesi kapmasında engelli vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmak istedik. Onların evde oturan bireyler değil, çalışan ve kazanan bireyler olmasını istedik" dedi.
Engellilerin rehabilite edilmesi ve meslek sahibi olmalarını amaçlayan proje çerçevesinde engelliler, 'nikah şekeri üretimi' kursuna başarılı olanlar sertifika aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile