Hague: Rusya ve Çin Diplomatik Bedel Ödüyor

ngiltere Dışişleri Bakanı Willam Hague, Rusya ve Çin'in, Suriye rejimine yönelik uluslararası harekete karşı çıkmakla Arap dünyasında ''diplomatik bedel'' ödediğini belirtti

Hague, Parlamento Dış İlişkiler Komitesinde yaptığı konuşmada, Çin ve Rusya'dan uluslararası topluma karşı tutumundan vazgeçmesini istedi.

Çin ve Rusya, Suriye rejiminin kınanması ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın görevini bırakması çağrısında bulunulan iki BM karar tasarısını veto etmişti. William Hague, Rusya ve Çin'in aldıkları tutum yüzünden Arap dünyasında, özellikle Arap halklarının gözünde diplomatik bedel ödediğini söyledi.

Hague, BM üyesi ülkelerin, BM-Arap Birliği temsilcisi Kofi Annan'ın çalışmalarını destekleyecek ''anlamlı bir karar tasarısı'' üzerinde çalışmayı sürdürmesi gerektiğini de kaydetti. William Hague, İngiltere'nin Suriye muhalefetine malzeme sağlamaya hazır olabileceğini ancak bu teçhizatı Suriye'ye ulaştıracakları ve bunların aşırıcıların eline geçebileceği konusunda endişeleri bulunduğunu söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile