Hak-Is / Hizmet-Is Izmir Subesinde Afet Farkindalik Egitimi

Hak-Is / Hizmet-Is Izmir Subesinde Afet Farkindalik Egitimi

Hak-Is / Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskanligi bünyesinde görevli temsilcilere, afet farkindalik egitimi verildi. Hak-Is Il Baskani ve Hizmet-Is Sube Baskani Gültekin Simsek, Türkiye’de dogal afetlerin çokça yasandigi belirterek, “Bu tür olaylarda bilinçli hareket etmek hayati risklerin en aza indirgenmesi için önemlidir” dedi.

Hak-Is Konfederasyonu ile Içisleri Bakanligi arasinda imzalanan protokolle, konfederasyon üyelerine yönelik afet öncesinde, esnasinda ve sonrasinda alinmasi gereken önlemler ve yapilacak uygulamalara yönelik egitim çalismalari gerçeklestiriliyor. Bu baglamda Hak-Is / Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskanliginda, AFAD Il Müdürlügü uzmanlari tarafindan temsilcilerin katilimiyla bir egitim programi gerçeklestirildi.

Programda Egitmen Bekir Çakmak tarafindan; deprem, sel, yangin vb. durumlarda can kaybini önlemek, toplumu panik ortamindan uzaklastiracak hususlara genis kapsamli bir sunum yapildi.

“Bilinçli hareket etmek hayati risklerin en aza indirgenmesi için önemlidir”

Konu ile ilgili Hak-Is Il Baskani ve Hizmet-Is Sube Baskani Gültekin Simsek, "Içisleri Bakanligimiz ile konfederasyonumuz arasinda imzalanan protokolü bizler çok önemsiyoruz. Ülkemiz dogal afetlerin çokça yasandigi, büyük yikimlarla yüz yüze her kalmaya müsait bir konumdadir. Bu tür olaylarda bilinçli hareket etmek hayati risklerin en aza indirgenmesi için önemlidir. Bizler de yerel düzeyde farkindaligi artirmak, çalisanlarimizin daha bilinçli bir sekilde bu tür durumlarda hareket etmesini saglamak için subemizde bu egitimin verilmesini sagladik. Daha genis kitlelere ulasmak adina bu tür toplantilarin is yeri düzeyinde yapilmasini planliyoruz. Hatta bu konuda düsüncemizi bir adim daha ileri tasiyarak geçtigimiz günlerde imzasini attigimiz Bergama Belediyesi Bakirçay sirketi toplu is sözlesmesine yil içerisinde düzenli olarak bu toplantilarin tertip edilmesini saglamis olduk. Temennimiz bu olaylarin hiç yasanmamasidir. Ancak yasandigi takdirde de toplumumuzun bilinçli bir sekilde hareket etmesini saglayacak bir altyapinin olusmasidir. Bugün subemizde misafir ettigimiz, Temsilcilerimize bu önemli bilgileri veren AFAD Uzmanina tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile