Hali Ve Kilim Müzesi Ek Binasi 'Anadolu'dakiler Çarsisi' Ismiyle Turizme Kazandirilacak

Hali Ve Kilim Müzesi Ek Binasi 'Anadolu'dakiler Çarsisi' Ismiyle Turizme Kazandirilacak

Isparta Belediyesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Hali ve Kilim Müzesi ek binasinda zanaatkarlar ve kadin kooperatiflerinin ürettigi ürünlerin tanitimini yapabilmeleri ve satislarini gerçeklestirebilmesi amaciyla Anadolu’dakiler Çarsisi Projesini olusturmak için çalismalarina basladi. Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, müze ek binasinda projeye iliskin incelemelerde bulundu.

Isparta Belediyesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Hali ve Kilim Müzesi ek binasini turizme kazandiriyor. Bati Akdeniz Kalkinma Ajansi (BAKA) destegiyle Isparta Belediyesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Hali ve Kilim Müzesi ek binasinda zanaatkarlar ve kadin kooperatiflerinin ürettigi ürünlerin tanitimini yapabilmeleri ve satislarini gerçeklestirebilmesi amaciyla Anadolu’dakiler Çarsisi Projesini uygulayacak. Projede Isparta Ticaret ve Sanayi Odasi (ITSO) ve Gülbirlik de yer alacak.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Hali ve Kilim Müzesi ek binasinda BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Gülbirlik Genel Müdür Yardimcisi Nafiz Koçak, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Topaloglu ve ekibiyle birlikte projeye iliskin incelemelerde bulundu. Inceleme öncesinde Baskan Basdegirmen, hali dokumaciligi kursuna katilan kursiyerlerle sohbet etti.

Ardindan müzenin ek binasinda incelemelerde bulunan Baskan Basdegirmen, bu bölümde Isparta haliciligini yasatacaklarini belirterek, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler’in Anadolu’dakiler ismiyle bir proje sundugunu, bu projeyle baglantili bir çalisma yapilacagini söyledi.

Baskan Basdegirmen projeyi Isparta Belediyesi, BAKA, Gülbirlik ve ITSO ile birlikte hazirlayacaklarina degindi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Gülbirlik Genel Müdür Yardimcisi Nafiz Koçak, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Topaloglu ve ekibiyle birlikte projeye iliskin görüs alisverisinde bulundu. Baskan Basdegirmen, proje kapsaminda gülün bahçeden ürün olarak rafa ulasan yolculugunun da misafirlere anlatilacagini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile