Kendisi de Bursali olan, Türk Sinemasi’nin usta ismi Ergün, yakin dostu Esref Kolçak anisina düzenlenen festivalde olmaktan dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.
Ergün, "Esref Kolçak ile çok uzun yillar önce tanistim ve onu tanima onuruna eristim. Çok degerli bir oyuncu ve stardi. Aktörlügü hayati boyunca birakmadi. Onun adina bu etkinligin düzenlenmesi bize onur veriyor. Sanat ve kültürü devam ettirme adina Gemlik, önemli bir adim atti. Sizlere sahip çiktiginiz için tesekkür ederiz" dedi.
Zeytin Dali Meydani’nda gerçeklesen söyleside Halil Ergün, "Jüri baskani görevi teklif edildiginde hemen kabul ettim. Gençlere hep destek olmaktan yanayim. Gelecegi gençler, ellerinde yükseltecek. Onlari hep destekliyorum. Sinema yapanlarin iki yolu var. Birincisi meshur olacagim diye yapilir. Ikincisi ise, hayati anlatacagim, ülkemin daha gelismesi için çalisacagim, katkida bulunacagim diye yapilir. Sinema sadece bir hobi meselesi degil. Gençler asla vazgeçmesin. Kolay degil ama bunu göze almalilar" diye konustu.
Dizilerin maddi anlamda kazanç sagladigini fakat sinemanin ayri oldugunu söyleyen sanatçi, "Sinema insanligin tanikligini yapan bir maceradir. Yesilçam, bunu yapmisti. Hem de hiç yardim almadan yapti. Yesilçam Sinemasi devletten bes kurus almadan ayakta durdu" seklinde konustu.
Sinemada asil meselenin, baska insanlarin sorunlarina, dertlerine, asklarina, sevinçlerine ortak oldugunu ifade eden Halil Ergün, sanatin gerçek fonksiyonunun bu oldugunu söyledi.
Rol aldigi ve tekrarlarinin ilgiyle izlendigi Yaprak Dökümü ile ilgili gelen sorusunu samimiyetle cevaplayan Halil Ergün, "Baskici, tek boyutlu yaklasimi olan dizileri kabul etmiyorum. Daha aydinlik diziler çekilecegi zaman elbette oynayacagim. Simdi baska bir dönemden geçiyoruz. Daha özgür ve çok çesitli islerin geldigi günlerde elbette yeniden oynayacagim" diyerek dizilere döneceginin müjdesini verdi.
Söylesi sonrasi, Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, sanatçiya zeytin agaci hediye ederek, "Burada olmaniz bizim için büyük mutluluk" dedi.
Etkinlik, Halil Ergün’ün Merhaba filminin gösterimiyle son buldu.
Halil Ergün Gemliklilerle Bulustu
Gemlik Film Festivali’nin ikinci gününde Halil Ergün rüzgari esti. Festival çerçevesinde düzenlenen Kisa Film Yarismasi’nin jüri baskani olan Halil Ergün’ü yüzlerce Gemlikli ayakta alkisladi.



















