Hamile Köpegi Silahla Vurdular, Aci Içinde Yavrularini Dogurdu

Hamile Köpegi Silahla Vurdular, Aci Içinde Yavrularini Dogurdu

Zonguldak’ta hamileyken silahla vurulan ve yarali halde dogum yaptigi tespit edilen köpek, tedavi altina alindi.

Bartin merkez ilçeye bagli Mugada sahilinde bir sokak köpegi ve 5 yavrusu oldugunu fark eden hayirseverler, köpegi ve yavrularini alarak Zonguldak Özel Veteriner Klinigi’ne getirdi. Hayirsever Seda Mercan ve veteriner hekim Ömer Faruk Alkan, ilk muayenede köpegin hamileyken silahla vuruldugunu; aci içerisinde dogum yaptigini tespit etti.

Omuriliginde ve ayaklarinda çok sayida saçma oldugu tespit edilen köpege üç saat süren tedavi gerçeklestirildi, omurilik içerisindeki saçmalar basarili bir sekilde çikartildi. Ancak fizik tedavi uygulanmasina ragmen köpegin bir ayagi ve kuyrugu ampüte edildi.

Bes yavrusundan birini kaybeden köpegin lazer ile yürütme egzersizlerinin sürdügünü ifade eden veteriner hekim Ömer Faruk Alkan, “Röntgenleri çektikten ve muayeneleri yaptiktan sonra yakin mesafeden kursunlanmis oldugunu gördük. Kursunlarin omuriligi içine saplandigini ve belli basli yerlere saplandigini gördük. Omuriligindekini çikartmamizin sebebi oradaki sinire baski yaptigi sürece arka ayaklari felç bir sekilde kalacakti. Acil operasyona aldik. Omuriligindeki yaklasik 2-3 süren operasyonda omuriligindeki kursunu bulduk, oradan çikarttik. Etrafindaki kemik dokuyu serbestlestirerek sinirin üzerindeki baskisindan kurtardik. Ayakla birlikte kuyrugun ampütesini yaptik. Fizik tedavide lazerle yürütme egzersizleri yapiyoruz. Uzun bir süre tedavi görmesi gerekecek. Yavrularin sagligi çok iyi, sadece bir tanesini kaybettik. O da muhtemelen aldigi kursunun etkisinden kaynaklanabilir. Yavrular yeni dogmus bir sekilde geldi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile