Has Parti'den, Önce Adana Derneği'ne Ziyaret

HAS Parti Adana İl Teşkilatı, 2011 yılının ilk ziyaretini Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne yaptı.

HAS Parti Adana İl Teşkilatı'nı kurdukları zaman kendilerini ilk ziyaret eden kurumun Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olduğunu söyleyen HAS Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, bu nedenle 2011 ilk ziyaretini bu derneğe yaptıklarını söyledi. Önce Adana Derneği'nin bir çok dernek, mahalle muhtarı, işadamı ve eğitimciyi bünyesinde barındırdığı için 'platform' olarak adlandırılması gerektiğini vurgulayan Cengil, "Önce Adana Derneği'nin bu kadar kısa bir zamanda büyümesi bizleri mutlu etti." dedi.
Adana'da yaşayan herkesin gönlünde Adana sevdası olduğuna inandığını fakat bunun birileri tarafından ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyen Cengil, dernek yöneticilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etmeyi bir borç bildiğini belirtti.
İnsanların, doğum yerini, dilini ve anne babasını belirleme şansına sahip olmadığına dikkat çeken Cengil, "Bu tür şeyler bir insan için avantaj olmadığı gibi dezavantaj da değildir. Bir kimsenin hanesine artı olarak yazılabilecek şey, nerede olursa olsun insanlara hizmet etmektir. Her zaman haklının yanında olmaktır" diye konuştu.
Cengil, herkesin, insanlığın faydasına olan ortak paydalarda buluşması gerektiğini vurguladı ve "HAS Parti olarak bizim temel kavgamız ve amacımız maruf dediğimiz evrensel doğrular çerçevesinde halka hizmet etmektir. Biz, ayırım yapmadan herkes için özgürlük, herkes için adalet talep ediyoruz" dedi.
Siyasi parti ve yöneticilerinin 'önce Adana' diyerek hareket etmeleri gerektiğini belirten Önce Adana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Sezgin ise konuşmasında, sivil toplum örgütlerinin Adana'nın menfaatleri için bir araya gelmeleri ve taşın altına ellerini koymaları gerektiğini söyledi. Önce Adana Derneği olarak ırk, dil, din ve mezhep ayrımı yapmadan Adana'nın tüm kesimlerini kucakladıklarını bildiren Sezgin, bu ay yapacakları Genel Kurul'dan sonra daha büyüyeceklerini kaydetti.
Sezgin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve HAS Parti heyetine teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile