Hasatta Dane Kayiplari En Aza Indirilmek Için Çabaliyorlar

Hasatta Dane Kayiplari En Aza Indirilmek Için Çabaliyorlar

Eskisehir’in Günyüzü Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, israfi önlemek için biçerdöver kontrollerini sürdürürken, çiftçilere yasak olan aniz konusunda da uyarilar yapiliyor.

Ilçede baslayan hasat esnasinda yasanan dane kayiplarinin en aza indirilmesi için hububat alanlarinda biçerdöver kontrolleri Ilçe Müdürlügü personellerince yapiliyor. Konu hakkinda açiklama yapan Günyüzü Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Emrah Salih Kaya "Biçerdöverle yapilan ürün hasadi sirasinda meydana gelen ürün kayip ve hasarlarini önlemek amaciyla ilçemizdeki tüm mahallelerimizde biçerdöver denetimleri tüm hiziyla devam ediyor" dedi.



Çiftçiye aniz uyarisi

Kaya, çiftçilere aniz yakmanin yasak oldugunu da hatirlatarak, "Çiftçilerimizin tarimsal üretimin ana kaynagi olan topragin biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapisinin ve çevrenin korunarak, dogal denge içerisinde topragin verimliliginin sürdürülebilirligi için hasat sonrasi aniz yakmanin yasak oldugunu bir kez daha hatirlatmak isteriz. Geçim kaynagi yaygin olarak kuru tarim olan çiftçilerimizin bu hususta dikkatli olmalarini diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile