Hasta Öğrenciler İçin Hastanede Tören

Erzurum'da 2010- 2011 eğitim-öğretim yılına hastanede giren öğrenciler, ilk derslerini hastanede görevli öğretmenlerden aldılar

Erzurum'da 2010- 2011 eğitim-öğretim yılına hastanede giren öğrenciler, ilk derslerini hastanede görevli öğretmenlerden aldılar. Hasta öğrenciler için bugün hastane konferans salonunda tören düzenlendi.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilerin okullarından geri kalmamaları için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki öğretmenle 'Hastane Okul' uygulaması sürdürülüyor. Geçen yıl ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl da devam eden uygulamayla hastanede tedavi gören öğrencilerin okullarından, derslerinden geri kalmamaları amaçlanıyor. Doğu'nun en büyük sağlık merkezi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen
iki öğretmenle hastanenin Çocuk Bölümü servisinde yer alan sınıfta hasta öğrencilere öğretmenler tarafından ders verilirken, bu şekilde de öğrencilerin okullarından geri kalmamaları sağlanıyor.
Hastanede tedavi görürken okullarından geri kalmamak için ders gören öğrenciler için bugün tören düzenlendi.
Erzurum Vali yardımcısı Mehmet Gök, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Hastane Başhekimi Fazlı Erdoğan'ın katıldıkları törende, ana okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi yaparak, hasta öğrencilere çiçek takdim ettiler.
Başhekim Fazlı Erdoğan, "Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi denildiğinde vatandaşımızın aklına sadece sağlık hizmeti gelmeyecek. Elbette sağlık hizmeti öncelikli hizmetimiz olacaktır. Ancak vatandaşımızın bu hizmeti alırken sosyal yaşantısından herhangi bir kayıp yaşamaması gayreti içerisinde olacağız. Küçük hastalarımız için oluşturduğumuz ilköğretim okulumuzda elimizden geldiği kadar onların eğitim ve öğretimlerini sekteye uğratmamaya gayret edeceğiz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile