Hatay'da Emek Emek Düzenledigi Eve Son Bakis

Hatay'da Emek Emek Düzenledigi Eve Son Bakis

Kahramanmaras merkezli depremlerde, 1.5 yil önce tasinip kendi zevkine göre dösedigi evi agir hasar alan genç kadin, yuvasinin yikilisini hüzünlü gözlerle takip etti.

6 Subat Kahramanmaras merkezli depremler, 11 il içinde en büyük yikimi Hatay’da yapti. Kentte agir hasarli binalarin yikim çalismalari ise araliksiz devam ediyor. Özellikle Antakya ve Defne ilçesinde yogunlasan yikimlari, zaman zaman ev sahipleri de takip ediyor. 28 yasindaki 2 çocuk annesi Kübra Kirk, Ürgenpasa Mahallesi’nde 1.5 yil önce tasinip zevkine göre dösedigi evinin yikilisini hüzünlü gözlerle izledi. 2 kisinin vefat ettigi 4 katli aile apartmani saatler içinde moloz yiginina döndü.

"Öyle bir yuva yapmistim ki"

Ürgenpasa’da dogup büyüdügünü anlatan Kirk, kisa süre önce esiyle birlikte Istanbul’dan memleketi Hatay’a döndügünü hatirlatti.

Depremde agir hasar alan evlerine severek tasindiklarini dile getiren Kirk, "O gece ne hayallerle uyuduk. Öyle bir gece olamaz. Bizim yasadigimiz, hiç kimsenin yasadigi gibi bir sey degildi. Kizim bana o gece ’Anne ben korkuyorum. Yaninizda yatayim’ dedi.

Kizim 6 yasinda, oglum 2 yasinda. ’Tamam canim. Gel yanimizda yat’ dedim. Kizima yer yatagini açtim. Daha sonra hafif hafif bina tikirdadi. Kizimi, oglumu aldim yataktan. Her sey üstümüze yikilmaya basladi.

Kurtuldum ama nasil kurtuldum, bir yanda annemlerin binasi çökmüstü. Kiz kardesimin binasi altta. Yan bina devrilmisti. Onlari kurtarmak için öyle çabalar verdik ki. Annemin en yakinlari, kuzenleri, kardesleri, benim kuzenlerim vefat etti. Böyle bir sey yoktu. Evimin her tarafini düzelttim. Kendime öyle bir yuva yaptim ki. Simdi geldim yikilisini izliyorum. Elimizden hiçbir sey gelmiyor. Bir sey yapamiyoruz. Bana komsularim haber verdi. Dedim ’Hadi gel, görelim, izleyelim.’ Çok zor, çok zormus. Rabbim herkesin yardimcisi olsun" dedi.



"Memleketimiz eski haline dönsün"

Hatay’in bir an önce eski günlerine dönmesini isteyen Kirk, "Burasi o kadar güzel bir sehir ki. Biz terk etmedik hiç. Ben hiç sehrimden çikmadim, çikmak istemedim, bilmiyorum. Gidemedim, yapamadim. Sadece tek bir istegim var; biz yine ayni sekilde memleketimize geri dönelim. Biz çok güzel bir memleketiz. Kültürlerin en güzeli. Antakya yasayabileceginiz bu dünyadaki en iyi sehirlerden" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile