Hatay'da 'Kuduz Hastaligi' Alarmi

Hatay'da 'Kuduz Hastaligi' Alarmi

Hatay’in Defne ilçesinde büyükbas hayvanlara saldiran köpegin kuduz oldugunun tespit edilmesinin ardindan 2 mahalleye hayvan giris ve çikisi yasaklandi.

Defne ilçesi Meydancik Mahallesi’nde sahipsiz bir köpek, 22 Nisan tarihinde büyükbas hayvanlara saldirmasi üzerine çiftlik isletmecisi Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne ihbarda bulundu. Ihbar üzerine Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve Defne Belediyesi harekete geçti. Defne Belediyesi ekipleri tarafindan saldirgan köpek yakalanarak müsahede altina alindi. Saldirgan köpek karantina altindayken 23 Nisan tarihinde öldü. Hayvanin ölüm sebebi kuduz süphesiyle kayit altina alindi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan saldirgan köpekten alinan numune, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlügüne gönderilerek analiz edildi. Adana’da yapilan analiz sonucunda saldirgan köpegin kuduz oldugu tespit edildi. Konuyla ilgili yönetmelikler ve kararlar kararlari dogrultusunda tüm kurumlarca koordineli olarak islemlere baslandi.

Bu çerçevede kuduz hastaliginin merkezi olan Merkezi Meydancik Mahallesi ve bitisik olan Güneysögüt Mahallesi’ne hayvan giris ve çikisi yasaklandi. Hastaligin görüldügü bölgelerde basibos kedi ve köpekler ile vahsi hayvanlarin Defne Belediyesi ve Hatay Büyüksehir Belediyesi tarafindan asili olup olmadiklarina bakilmaksizin kuduz süpheli bölge basta olmak üzere tüm Defne ilçesi genelinde toplanmasina, asilanmasina ve hastalik sönüsü yapilincaya kadar bakim evlerinde tutulmalari karari alindi. Hasta hayvan tarafindan isirilan insanlar var ise saglik teskilati ile irtibata geçmelerinin saglanmasina ve konunun Defne Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan takip edilmesine, risk alani içerisinde olasi gelisebilecek isirik vakalarinin da ayni hassasiyetle takip edilmesine karar verilerek konu ile ilgili tüm tedbirler alindi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Koordinesinde baslatilan kuduz hastaligiyla mücadele çalismasi titizlikle devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile