Havalar Isindi, Uzmanindan 'Bogulmayin' Uyarisi Geldi

AFAD Baskanligi tarafindan Kayseri’de akredite edilen Türkuaz Arama ve Kurtarma Dernegi’nin Operasyon Sorumlusu Deniz Temel, havanin isinmasiyla birlikte meydana gelebilecek bogulma vakalarina karsi vatandaslari uyardi. Temel, "Insanlarin daha hassasiyetle davranmalari, daha tedbirli davranmalarini umuyoruz" dedi.

Kayseri’de, sualti ve akarsu arama kurtarma operasyonlarina katilan ve AFAD Baskanligi tarafindan akredite edilen Türkuaz Arama Kurtarma Dernegi Operasyon Sorumlusu Deniz Temel; havalarin isinmasiyla birlikte meydana gelebilecek bogulmalara karsi vatandaslari uyardi. Temel; "Malum artik havalar isiniyor. Isinmaya bagli olarak da insanlarin baliga, piknik alanlarina gitmeleri bu dönemde artacaktir. Havalar da 2024 yilinda daha erken isinmaya basladi ve insanlar kendilerini disariya atiyor. Hafta sonlari da insanlar piknik alanlarinda vakit geçirmek için gidiyorlar. Insanlar hem serinlemek amaçli, hem balik tutmak amaçli hem de irmak ve dere kenarinda yürüyüs yaparken suya düsme durumlari malum. Bunlara istinaden de biz de arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçeklestiriyoruz. Bu konuda insanlarin daha hassasiyetle davranmalari, daha tedbirli davranmalarini umuyoruz. Örnegin balikçilar güzel oltalar aliyorlar, ciddi paralarla malzemeler aliyorlar ama bir can yelegi veya yüzdürücü almayi akil edemiyorlar. Bu gibi durumlarda insanlarin üzerlerinde ekipmanlar oldugunda bu tür olaylarla karsilasmak daha az olacaktir. Insanlarin bilinçlenmesi, tedbirler almalari konusunda bilgilendirmek önemlidir" dedi.

Kayseri’de bulunan sularin genellikle ’kapali su’ oldugunun altini çizen ve suya girmenin tehlikelerinden bahseden Deniz Temel, "Bizim bölgemizdeki sular ’kapali su’ olarak adlandirdigimiz sulardir. Buralara girmek tehlikeli ve yasaktir. Her dere ve göl kenarlarinda bu tür uyarici levhalar mevcuttur. Ama biz insanlar bu levhalari da yikiyoruz, kurallara uymadan suya giriyoruz. Kayseri’de daha çok Yamula Baraj Gölü, Sarimsakli Baraj Gölü’nde yabanci uyruklu insanlar hem bölgeyi bilmedikleri hem de kurallari tanimadiklari için daha kontrolsüz davranmaktalar. Geçen yillardaki bogulma oranlarina baktigimiz zaman çikarttigimiz kazazedelerin çogu yabanci uyrukluydu. Bu konuda daha tedbirli davranilmasi gerekmektedir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile