Havutça’nın Sözlerine Bir Tepki De Ayvalık AK Parti’den

Havutça’nın Sözlerine Bir Tepki De Ayvalık AK Parti’den

Bir süre önce, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın “BDP’li Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan’da partimizde siyaset yapabilir” şeklindeki açıklamalarına, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, sert tepki göstermesinin ardından, Havutça’nın sözlerine bir tepki de AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca’dan geldi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca yaptığı açıklamada, “Terörle mücadele iktidarın olduğu kadar muhalefetinde görevidir. Terörle birlikte hükümetimizi hedef koyan CHP bu sorunun çözümü konusunda üzerine düşeni yapmak yerine oy devşirmek için BDP’li Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan’ı partilerine davet etme pervasızlığını göstermişlerdir. Şehitler geldikçe AK Parti yıpranıyor diyerek ellerini ovuşturanlar BDP'lilerin PKK'lılarla buluşmasını da şirin gösterme derdine düştüğünü halkımız açıkça görmektedir” dedi.

Terör’ün ülkemizin 30 yıllık partiler üstü milli sorunu olduğunun altını çizen Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, “Bu sorunu partimize mal edenler genel seçimlerde şikayet ettikleri Oslo görüşmelerine de bugün sahip çıkmaya çalışmaktadırlar. Bu yaman çelişkiyi anlamakta zorlanıyoruz. CHP'nin genel seçimlerde 14 PKK'lı sempatizanı milletvekili adayı göstermesi, terör örgütünün yaptıklarını onaylamanın başka bir şeklidir” ifadelerine yer verdi.

BDP’li vekillerin CHP de Siyaset yapabileceği anlayışının oldukça düşündürücü olduğunu vurgulayan Melih Çakırca, “CHP ile terör örgütünün dayanışma içinde olduklarını ifade etmelerine de şaşırmamak gerek. CHP Milletvekili Namık Havutça şu anda terör örgütünü arkasına almış terörle birlikte hükümeti hedefe koymuştur. Gaziler gününde yapılan bu açıklamaya CHP İlçe başkanının sessiz kalması da ayrıca manidardır” dedi.

“CHP’DE KİMİ MUHATTAP ALACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK”

Gerek yerel gerekse genel merkezinde her kafadan bir ses çıktığının altı çizen Çakırca, AK Partililer olarak CHP’de kimi ciddiye alacağımızı şaşırdık. CHP Ayvalık İlçe Başkanı bir telden, CHP’li Balıkesir milletvekili Namık Havutça’da ayrı bir telden çalmaktadır. Bu güne kadar gerek yerelde gerekse genelde sorumluluklarını başarıyla yerine getiremeyenler terör konusunda yaptıkları açıklamalarında da samimi değiller. AK Parti terörle mücadelede ederken CHP fırsatçılığın içine girerek sadece siyasi kaygılarla belli bir kesimin oylarını alabilmek için terör örgütünü açıkça destekleyen BDP ve BDP’li milletvekillerini Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan’ın partilerine davet etmeyi mubah görmüşlerdir. CHP’li Hüseyin Aygün’den sonra CHP Balıkesir milletvekili de terör ve terör sempatizanlarına çiçek çocuk muamelesi yapmaktadır. Sırrı Sakık ile geçmiş dönemde de birçok CHP'li vekil birlikte çalışmışlardı. Belli ki Havutça eskinin özlemi içerisinde. CHP’de bu gelişmeler yaşanırken ulusalcı kanadın sessiz kalmasını ise anlayabilmek mümkün değildir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile