Havza Kirkpinar Yagli Güresleri'nde Baspehlivan Recep Kasnak

Havza Kirkpinar Yagli Güresleri'nde Baspehlivan Recep Kasnak

Atatürk ve silah arkadaslarinin Samsun’un Havza ilçesine gelisinin 105. yil dönümü kutlamalari çerçevesinde düzenlenen 25 Mayis Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali’nin önemli etkinliklerinden biri olan 29. Geleneksel Karadeniz Kirkpinari Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivanlik unvanini Recep Kasnak kazandi.

Etkinlige Havza Kaymakami Mustafa Ayvat, Havza Belediye Baskani Murat Ikiz, AK Parti Havza Ilçe Baskani Mustafa Kurkmazli, Vezirköprü Belediye Baskani Murat Gül, MHP Ilçe Baskani Ibrahim Yüksel, Güres Agasi Yahya Ayan, Havza Muhtarlari Dernegi Baskani Adem Sahin, Havza Ziraat Odasi Baskani Coskun Genç ve çok sayida güressever katildi.

Yaklasik 200 pehlivanin farkli kategorilerde mücadele ettigi güreslerde, er meydani büyük çekismelere sahne oldu. Havza Ibrahim Karabacak Güres Sahasi’nda gerçeklestirilen müsabakalarda, pehlivanlar dereceye girebilmek için kiyasiya mücadele etti.

Güreslerin sonunda yapilan agalik ihalesinde, Havza Güres Agasi Yahya Ayan 500 bin lira ile yeniden güres agasi seçildi. Ayan, konusmasinda tertip komitesine ve emegi geçenlere tesekkür ederek, "Daha önce oldugu gibi bundan sonra da güresin ve güresçinin yaninda olacagiz. Tüm amacimiz bölgemizde sevilen güresi yasatmak için var gücümüzle çalismak" dedi.

Konusmanin ardindan Ayan, Havza Belediye Baskani Murat Ikiz ve diger güres agasi adaylari ile birlikte güres alaninda tur atti. Ayan, agalik koçunu belediye çalisanlarina bagisladi.

Baspehlivanlik müsabakalari

Baspehlivanlik müsabakalari ise büyük bir heyecanla izlendi. Finalde Recep Kasnak ile Süleyman Aykiri karsi karsiya geldi. Kiyasiya geçen müsabaka sonucunda Recep Kasnak baspehlivan oldu.

Güreslerde dereceye giren pehlivanlara madalyalari protokol tarafindan takdim edildi.

Havza Kirkpinar Yagli Güresleri hem güresçilerin hem de izleyicilerin yogun ilgisiyle tamamlanirken, festival coskusu ve geleneksel güres kültürünün yasatilmasi adina önemli bir etkinlik olarak kaydedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile