kez anıldı.
Düzenlenen şenliklere katılan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hayme Ana'nın eşi ile birlikte 800 çadır idare ettiğini, eşi öldükten sonra 400 çadırla geldiği Domaniç'in Çarşamba köyünde, en güzel ve en mükemmel şekilde 630 yıl süren bir imparatorluğun tohumlarını attığını anlattı. Çiftçi, "Bu topraklar, suyu, havası ve ormanlarıyla şifa dağıtan topraklardır. Hayme Ana’nın söylediği her söz ışık tutar. Hayme Ana sadece bir ana değil, ayrıca bir filozof ki her öğüdü bize yol gösterir." dedi.
Etkinlikler kapsamında halk oyunu gösterisi, mehter takımı gösterisi, Türk Halk Müziği sanatçısı Emel Örgün, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Sanem Gül ile Abdullah Gündüz'ün konserleri yapıldı. Yörüklerin yöresel kıyafetleriyle tören geçişi yapması ve yazlıktan kışlığa göçü canlandırmasıyla tören sona erdi.
Törene, AK Parti Kütahya milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve İdris Bal, Kütahya Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Domaniç Kaymakamı Bedir Deveci, Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
'hayme Ana' 730. Kez Domaniç'te Anıldı
Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi ve 'Devlet Ana' diye tanınan 'Hayme Ana', Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde dün 730.