Hayvan Severlerden Barınağın Kış Hazırlıklarına Destek

İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, İçmeler Hayvan Barınağı'nın kışa hazırlıklarına destek olmak için biraraya geldi.

İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği'nin düzenlediği etkinlikte Marmarisli hayvan severler bir araya geldi. İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren'in de katıldığı yemekten elde edilen gelirle İçmeler Hayvan Barınağı kış şartlarına uygun hale getirilecek.
İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren İçmeler Hayvan Barınağı ve İçmelerde hayvanlarla ilgili çalışmalarından dolayı, İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter ve dernek üyelerini kutladı. Başkan Eren "Dünyayı birlikte paylaştığımız dostlarımızı korumak ve onları sokaktan kurtarmak için yapılan çalışmaların daima arkasındayız. Belediye olarak üzerimize düşen görev neyse yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Desteğimizi esirgemeyeceğiz. Herkesin bu duyarlılığı taşıması gerekli" diye konuştu.
İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren'e desteklerinden dolayı teşekkür ederek; "Yağışlar başlamadan önce barınağı hazırlayabilmek amacıyla dar bir zaman aralığında bu yemeği düzenlediğimiz halde, gösterdiğiniz yoğun ilgiye yürekten teşekkür ediyoruz. Duyarlılığınız ve katılımınızla bu yemekten elde edilen gelir barınağımızı kışa hazırlamamıza, barınağımızın üzerinin kapatılmasına, yavrularımızın bulunduğu bölümün iyileştirilmesine neden olacak. Her Belediyenin hayvan barınağı olmalıdır. Belediyelerin, Belediyeler kanununda belirtildiği şartlara uygun özellikle köpekler için barınaklar yapması gerekli. Her Belediye'nin kendine ait bir bakımevi olmalıdır. Şehir içinde bakımevleri yapılmalı, aşıları, sahiplendirilmeleri konusunda çalışılmalı. Kedilerimiz yaşayabilmeleri için kendilerine uygun şartları yaratabiliyor, ama köpekler doğaları gereği bu kadar şanslı değiller. Zaten kedilerin barınaklara toplanması da yasaktır, sahiplendirilmeliler. Köpeklerse ancak çevreye zarar veriyorsa barınağa verilmelidir. Belediyeler mutlaka hayvanlar için kısırlaştırma çalışmaları yapmalı. Ya bünyelerinde veteriner barındırmalı, ya da veterinerlik hizmeti satın almalılar" diye konuştu.
Biter, belediyelerin hayvan barınaklarını Mariç-Bel-Bir'e devretme durumunda barınağın şehrin dışında inşa edilmesine karşı olduklarını belirterek; "Böyle olursa Marmaris barınağı şehrin çok dışında inşa edilecek. Bu durum barınaktaki hayvanların vahşileşmesine, güçlü olan hayvanın güçsüzü taciz etmesine, saldırganlaşmalarına vesile olacaktır. Bakamayacaksanız hayvanı sahiplenmeyin, sahiplendiyseniz sokağa bırakmayın İnsanlar lütfen bakamayacakları, sorumluluğunu yüklenemeyecekleri hayvanları sahiplenmesinler. Bir kediye, bir köpeğe bakacaksanız onunla 15 yılınızı geçirmek durumundasınız. Bunu göze alamıyorsanız hiç evinize hayvan almayın. İçmeler Belediyesiyle çok uyumlu bir çalışmamız var. Belediyemiz karar verdi, bütün evler gezilip sahipli köpekler çiplenecek. Eğer o köpek sokağa bırakılırsa sahibine ceza kesilecek" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile