'HDP'li Encu'nun Saldırıya Uğradığı' İddiası

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, partilerinin Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yapıldığı ileri sürülen saldırının TBMM'nin iradesine yönelik olduğunu ve bununla ilgili TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın gerekli tavrı alması gerektiğini savundu.

Buldan ve Baluken ortak yazılı açıklamalarında, 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde partilerine ve parti çalışanlarına yönelik saldırıların artarak devam ettiğini ileri sürdü.

Hükümetin talimatları doğrultusunda HDP'li milletvekillerine yönelik de "her türlü baskı ve şiddet konseptinin hayata geçirildiği" iddia edilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"AKP hükümetinin talimatıyla geliştirilen bu konseptin son halkası dün Şırnak halkının yüzde 85 oyuyla seçilen ve Roboski katliamında onlarca yakınını kaybeden milletvekilimiz Sayın Ferhat Encu'ya yapılan fiziki ve silahlı saldırı uygulamasıyla somutlaşmıştır. Milletvekilimize yönelik yapılan saldırı AKP devletinin halkımıza bakış açısını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu saldırıda bir can kaybının yaşanmaması milletvekilimizin ve halkımızın göstermiş olduğu duyarlılığın sonucudur."

Son dönemde yaşandığı ileri sürülen saldırıları "kabul edilemez" olarak nitelendirilen Buldan ve Baluken, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devlet yetkilileri nezdinde yaptıkları çalışmaların da sonuçsuz bırakıldığını iddia etti.

Söz konusu saldırıları önleyemediğini ve tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürdükleri İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün istifa etmesini talep eden Buldan ve Baluken açıklamalarında, şunları kaydetti:

"TBMM'nin iradesine yönelik saldırı olarak değerlendirdiğimiz bu olayla ilgili TBMM Başkanı'nı gerekli tavrı almaya ve Meclisin iradesine yönelik saldırılara karşı, mülga olmuş AKP hükümetini gerekli şekilde uyarmaya davet ediyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile