HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen Açıklaması

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Pazartesi, MHP görüşmesi ile birlikte başka bir takvim işliyor şuanda. MHP’nin yandan çarklı desteği, HDP’siz bir hükümet formülü bulabilirlerse bu takdirde Türkiye’yi HDP’nin dışlandığı bir hükümetle seçime götürmeyi başaracaklar, bunu deneyecekler” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen seneki cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatıp, ’Türkiye’nin yönetim sistemi değişti’ açıklamalarına yönelik konuşan Bilgen, “Sayın Cumhurbaşkanı mekan ve zaman algısını kaybetmediyse, oturduğu yerin farkındaysa HDP hakaret etmeden önce sırça köşkünde oturanlar cümlesini kurarken herhalde şaka yapıyor. Çünkü kimin sırça köşkün de oturduğunu HDP’lilerin de nerede yaşadığını herkes ve kendisi de gayet iyi biliyor. Barış ısrarla utanmadan istenilebilecek bir şey. Ama galiba utanması barış isteyenler değil. Biz utanmadan, bıkmadan, barış istemeye devam edeceğiz. Seçim süreçleriyle, hükümet kurma prosedürü ile uğraşmamıza gerek yok. Kasım ayına kadar olan süreyi Sayın Cumhurbaşkanı pusulayı bastırsın, eline mühürü alsın. Kendi bassın, ne zaman kendisi kazandığına inanırsa o zaman ülkenin de yeniden seçim yapmasına ihtiyaç kalamayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Sayın Davutoğlu, elinden oyuncağını bir kere kaptırınca bir daha alamayacağını düşünen bir çocuk durumunda” diyen Bilgen, “Pazartesi, MHP görüşmesi ile birlikte başka bir takvim işliyor şuanda. MHP’nin yandan çarklı desteği, HDP’siz bir hükümet formülü bulabilirlerse bu takdirde Türkiye’yi HDP’nin dışlandığı bir hükümetle seçime götürmeyi başaracaklar, bunu deneyecekler. Bir sahte evlilik yapma arayışı var” diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bilgen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de rejim artık değişmiştir’ ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Rejim değişikliği kavramının ne anlama gelip gelmediğini umarım Sayın Cumhurbaşkanı bilerek söylüyordur. Biz ortada bir tane anayasa olduğu biliyoruz ve bu anayasa da Cumhurbaşkanının sorumsuz konumunun devam ettiğini biliyoruz” diye cevapladı.

“Erkem seçim olması halinde Selahattin Demirtaş başta olmak üzere birçok vekilin aday olma durumu tehlike altına girmiş olacak. Siz HDP olarak bunu nasıl değerlendireceksiniz?” sorusu üzerine Bilgen şu cevabı verdi:

“Henüz bir hafta var ve biz koalisyon oluşabileceğini, seçmen iradesine saygılı davranabileceğini ve Türkiye’nin sorunlarının çözülebileceği siyasi bir iradenin oluşabileceğini umut ediyoruz. 23’ünden itibaren bunları konuşacağız. Ucube bir durumla karşı karşıyayız."

“HDP erken seçime nasıl bakıyor?” sorusuna Bilgen, “Kasım da seçim yapmayı öngören ve seçim barajını düşürmek, partilerin bir yıl içerisinde ikinci kez bütçeden pay almalarını sağlamak, taşımalı oy sistemini kurmak üzere bir reform paketi var. Taşımalı oy önerisini seçmen güvenliğinin olmadığının en üst düzeyde ilanıdır” cevabını verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile