Acar, ``Hekimler ilacın ne olduğunu bilerek yazmalı, önüne geldiği gibi reçeteye 9-10 ilaç yazmamalı`` dedi
Fatih Acar, Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti
SGK Başkanı Acar, ``Sadece aile hekimleri için mi negatif performans söz konusu olacak`` sorusuna ise şu yanıtı verdi: ``Hayır. Sağlık Bakanlığımız bunu yapıyor. Aile hekimleri yüzde 46 oranında olduğu için bu ağırlıkta olmak üzere, ama her doktor için öngörülüyor. Gereksiz ilaç yazan doktorları kontrol edecek Sağlık Bakanlığı. Gereksiz ilaç yazımının önüne geçilmesi için alınan önlemlerden biri de budur. Bana göre çok önemli bir karardır. Hekimlerin ilacın ne olduğunu bilerek yazmaları lazım. Önüne geldiği gibi reçeteye 9-10 ilaç yazmamalı. İhtiyaç neyse o ilacı yazmalı. Bunu da hep beraber sağlamamız gerekir.`` ``Gereksiz ilaç nasıl belirlenecek`` sorusuna ise Acar, ``Onu Sağlık Bakanlığımız yapacak. Formatını belirleyecek. Tanımlamasını yapacak. Hangi durumlarda gerekli ilaç, hangi durumlarda gereksiz ilaçtır. Bu tanımları belirleyecek Sağlık Bakanlığımızdır. Biz burada ödeme kurumuyuz, bunlara girmeyiz`` yanıtını verdi
Ekonomik Koordinasyon Kurulunda alınan kararlardan birinin de aile hekimliğinde reçete bedeli ve 3 kutu sonrası her ilaç için 1`er TL katkı payı alınması olduğunu bildiren Acar, bunun raporlu ilaçlar için uygulanmayacağını vurguladı.
Hekimlere "negatif" Performans Geliyor Ankara (a.a)
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, reçetelere gereksiz ilaç yazılmasının önüne geçilmesi için Ekonomik Koordinasyon Kurulunda alınan karar doğrultusunda, Sağlık Bakanlığının hekimlere yönelik ``negatif performans`` çalışması başlattığını bildirdi.