Her Aileye Bir Sosyal Destek Uzmanı

Her Aileye Bir Sosyal Destek Uzmanı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, her ailenin bir sosyal destek uzmanının olacağı yeni bir modeli hayata geçireceklerini belirterek, "Testi kırılmadan o ailenin yanında olmak gerek.

Geleceğin Türkiye`si, sosyal hizmetleri iyi bilen, iyi kullanan bir yönetim anlayışında gizli" dedi.

Bakan Fatma Şahin, Yalova Üniversitesi`nin 2011- 2012 akademik yılı açılış törenine katıldı. Raif Dinçkök Kültür Merkezi`nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Bakan Fatma Şahin, bakanlığın yeniden yapılandırılarak icracı bir bakanlık haline getirildiğine dikkat çekti. Şahin, "Yaklaşık 10 yıllık iktidarımız boyunca sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma birleştiğinde 1.2 olan ayrılan bütçe 12 milyar TL`ye yükseltilmiş. 10 kat bütçede artış var. Artış önemli ama üreteceğiniz politikalar da bu rakamlarıverimli bir şekilde kullanmak çok daha önemli olarak karşımıza çıkıyor. İşte o yüzden sosyal politikalar bakanlığı kanun hükmünde kararnameyle yeniden yapılandırıldı. Bir devlet bakanlığı olmaktan çıkarıldı. Şu anda biz icracı bir bakanlığız. Sosyal yardımlaşmasıyla sosyal hizmetleriyle, ikisinin birleştirildiği tek çatı altında birleştirildiği bir bakanlık" ifadelerini kullandı

Bakanlıktaki yeni yapılanma hakkında bilgi veren Şahin, "Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü içinde kadının sığınma evi de vardı, yaşlının huzureviyle ilgili birimler de vardı. Şu anda yeni yapımızda bunların hepsi kendi içinde ihtisaslaştırıldı. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ayrı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ayrı, engelli ve yaşlılarla ilgili kısmımız ayrı. Sosyal yardımlaşmalarla ilgili kısmımız ayrı. Ayrıca gaziler ve şehitlerle ilgili İçişleri Bakanlığındaki bölüm de bizim bakanlığımızaeklenmiş durumda" şeklinde konuştu. "YOKSULLUK PUANLAMASI İKİYE AYRILACAK" Şahin, 2012 planlamasında yoksullukla mücadeleyi önemsediklerini, bu konuda TÜBİTAK ile birlikte yoksulluğun puanlaması çalışmasını yaptıklarını iletti. Yıl sonunda bitecek çalışmayla yoksulluğu dönem yoksulluğu ve kalıcı yoksulluk olarak ikiye ayıracaklarını kaydeden Bakan Şahin, "Şu anda daha makro çalışan sistemi, daha mikro çalışma ve kendi içinde sınıflandırarak her bir sınıf için ne yapmamızı oluşturan yeni bir sisteme dönüştürüyoruz. Burada yoksulluk-istihdam bağlantısını gerçekleştirmekistiyoruz, planlamamızı o şekilde yapıyoruz. Ayrıca başvuru odaklı değil ihtiyaç odaklı çalışma modeline geçeceğiz. Yani benim ihtiyacım var deyip kaymakamlığa gelen bir sistem değil hane bazlı çalışarak ona ihtiyacı var diyen bir uzmanlık sistemine dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu. HER AİLEYE SOSYAL DESTEK UZMANI Aile sosyal destek uzmanlığı projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Şahin, hükümet programında da yazan projeyi hayata geçirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Şahin, şöyle devam etti: "Bugün yaşadığımız birçok toplumsal olaya baktığımız zaman şiddet bir sonuç, cinayet bir sonuç. Asıl olan şey koruyucu ve önleyici tedbirleri devlet politikası haline dönüştürüp baştan olabilecek tehlikeleri önleyici mekanizmaları oluşturmak. Nasıl bir koruyucu hekimlik varsa, aile hekimliği uygulaması varsa biz her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacağı yeni bir modeli hayata geçirmek istiyoruz. Anlatmak istediğim şey testi kırılmadan o ailenin yanında olmak. Bunun için yaptığımız analizlere göre 4bine yakın uzman almamız, bu uzmanları yetiştirmemiz ve sahada bunların pratik tecrübesini, aldığımız analizleri ve araştırmaları yönetebilecek iyi bir takım çalışmasını oluşturacağız. Geleceğin Türkiye`si sosyal hizmetleri iyi bilen, iyi kullanan ve burada bunu başaran bir yönetim anlayışında gizli." Bakan Fatma Şahin`e, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu eser-i cedide sanatıyla yapılan Osmanlı arması hediye etti.

"ÜNİVERSİTENİN DİLİ BAŞKA OLMALIDIR" Törene katılan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de Bakan Şahin ile bir süre sohbet etti. İnce, konuşmasında Yalova Üniversitesi`nin saygın bir üniversite olması gerektiğini belirterek, "Siyasetin hedefi başka olmalıdır, üniversitenin hedefi başka olmalıdır. Siyasetin dili başka olmalıdır, üniversitenin dili başka olmalıdır. Siyasetin hedefi önümüzdeki seçimler olabilir ama üniversitenin hedefi hep gelecek nesiller olmalıdır. İkisinin dili ve hedefleri aynı olmamalıdır. Dünya değişirken değişimi doğruokumamız lazım. Başkalaşmak başka bir şeydir, değişmek, gelişmek başka bir şeydir. Bir değişimin önünden gidenler lider, ortasından gidenler durumu kavramış, arkasından gidenler sürüklenmiş olur ama bir değişimin karşısına çıkanlar mutlaka yok olur. Ben sizin bu bilinçte öğrenciler olacağınıza yürekten inanıyorum" dedi

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da bölümlere ilk sırada giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile