Her Babalar Günü'nde Sehit Edilen Ailesini Ziyaret Ediyor

Her Babalar Günü'nde Sehit Edilen Ailesini Ziyaret Ediyor

Batman’in Gercüs ilçesi Seki köyünde 32 yil önce teröristlerce düzenlenen, 8’i çocuk 10 kisinin katledildigi saldirida sehit olanlar, Babalar Günü’nde unutulmadi.

PKK’li teröristlerce 22 Haziran 1992’de gerçeklestirilen katliamda hayatini kaybeden iki aylik Ayse ve Hasim Gök, 3 yasindaki Emrullah Gök, 9 yasindaki Gülbahar Tunç, 7 yasindaki Sultan ve Erdal Gök, 11 yasindaki Abdurrahman Gök, Hamdiye Gök, Behçet Tunç ve Latife Oguz, her Babalar Günün’de ziyaret ediliyor.

Her Babalar Günü’nde sehit ailesini ziyaret ettigini dile getiren Baba Ahmet Gök, “’Burasi Seki köyüdür Gercüs ilçesine baglidir. Bu olaydan sonra Batman’a yerlestim çünkü burada tamamen ailem sehit oldu. Her Babalar Günü ailemin sehitligini ziyaret ediyorum. Bugünde Babalar Günü sehitlerimin mezari basina geldim, onlari ziyaret ettim. Her Babalar Günü’nde Allah kismet ederse geliyoruz, sehit olan çocuklarimi ziyaret ediyoruz. Onlarla vedalasiyorum, dua ediyorum böyle bir duygu yasiyorum”dedi.



“Kizim, 40 günlük bebekti, daha tirnaklari bile çikmamisti”

“Herkesin çocuklari babalarina hediye getiriyor ama ben ise her Babalar Günü’nde sehitlerimi ziyaret ediyorum sanki sehitlerim bana dünyalari hediye olarak veriyorlar, bu duyguyu hissediyorum” diyen Gök, “Ama acilari kalbimden çikmiyor bu aciyi sürekli kalbimde tasiyorum. Olay 1992 yilinda meydana geldi. Benim çocuklarimin hiçbir suçu yoktu. Hepsi de küçük ve günahsizdi. Kizim 40 günlük bebekti daha tirnaklari bile çikmamisti. Annem 85 yasindaydi rahmetli esim 35 yasindaydi.8 benim ailemden ve akrabalarim olmak üzere bu köyden 10 sehit verdik. PKK terör örgütü 60 yildir hiçbir sey yapamadilar ve yapmazlar çünkü bir insan Allah ve Peygamber yolunda yürümezse Allah o insanlarin isini rast getirmez ve iflah olmazlar. PKK terör örgütü, dis güçlerin emri altinda çalisiyor. Hiçbir zaman Kürt halkini savunmadilar. Bende Kürdüm, bu sehit olanlar Kürt degil miydi, Kürt çocuklari degil miydi? Ne yaptilar? Hepsini sehit ettiler. Daha 40 günlük bebek tirnaklari bile çikmamisti. Bu insanlarin ne hakki vardi bu masum çocuklara ne hakki vardi” diye konustu.



Sehitligin yerini eski Batman Valisi Hulisi Sahin tarafindan yapildigini hatirlatan Gök, “Allah razi olsun, çok minnettarim. Çok tesekkür eder ve kurban bayraminizda cani gönülden kutluyorum. Ilçe komutanlarimiz ve ilçe Kaymakamiz Muhammed Öztas’a ve emegi geçen herkesten Allah razi olsun” ifadelerinde bulundu.

Sehit ziyaretine gelen anneler ise Kürtçe agitlar yakildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile