'Hesap Veriyoruz, 1 Yılda Neler Yaptık' Toplantısı

'Hesap Veriyoruz, 1 Yılda Neler Yaptık' Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cemal Gürsel Mahallesi’nde "Hesap veriyoruz, 1 yılda neler yaptık" toplantısı gerçekleştirdi.

Milletvekili Ağbaba, yaklaşık 500 kişinin katıldığı toplantıda 1 yıllık faaliyetlerini özetleyen bir sunum yaparken, 2 saate yakın süren sunumda, ayrıca mahalle sakinlerinin sorularını da yanıtladı. Cemal Gürsel Parkı'nda gerçekleştirilen ve miting havasında geçen toplantıda sunum öncesi mahalle muhtarı Fikret Sarıcı ile CHP İl Başkanı Enver Kiraz birer kısa konuşma yaparak, mahalle sakinlerine teşekkürlerini ilettiler.

Meclis tatile girdikten sonra gezdiği ilçelerde halka hesap verdiğini belirten Ağbaba, mahallelerde ilk hesap verme toplantısını Cemal Gürsel Mahallesi’nde gerçekleştirdiklerini, doğup büyüdüğü Cemal Gürsel Mahallesi’nde olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Hesap sorma ve hesap verme kültürünün önemine değinen Ağbaba, "Her seçilen halkın karşısına geçerek hesap vermelidir. Seçilenler, seçenlerin karşısına çıkıp yaptıklarını anlatmalı ve eksiğini, yanlışını halkından dinlemelidir. Yaptıklarıyla övünmek yerine, yapamadıkları için kafa yormalıdır" dedi.

"Malatya için, Türkiye için, halk için, adalet için mazlumdan ve mağdurdan yana siyaset yapmayı hedefledim. Onun için nerede bir sorun varsa oraya gitmeye gayret ettim. Etnik köken, dini inanç, politik görüş ayırmadan, oy vermiş vermemiş demeden, uzağına yakınına bakmadan 300’ün üzerinde köy gezdim" diyen Ağbaba, 1 yıllık milletvekilliği döneminde Malatya’nın öne çıkan sorunları için mücadele ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Kayısı, Malatya ekonomisinin can damarı, bel kemiği. Bu yıl en düşük değerini gördü. 20 kuruşa kayısı satıldı. Kayısının içinde bulunduğu içler acısı durumu Türkiye kamuoyunun gündemine taşıdık. Araştırma ve soru önergeleri verdik. Malatya'nın en önemli gündem maddelerinden biri de Kürecik Kalkanı oldu. 13 Eylül, 2 Ekim, 10 Mart, 31 Mayıs tarihlerinde ulusal düzeyde mitingler düzenledik. Kalkanın bulunduğu üsse girebilmek için Dışişleri, Milli Savunma bakanlıklarına, Başbakanlığa izin yazısı yazdık izin vermediler. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Pentagon’a yazdık. Telefonlarımıza bile çıkmıyorlar. İşin peşini bırakmayacağız." Malatya'nın büyükşehir olması için çaba gösterdiklerini, ancak AK Parti’nin beldeleri kapatarak Malatya’yı büyük köy yapmak istediğini öne süren Ağbaba, "Büyükşehir olma yolunda elimizde kalan son fabrika olan Şeker Fabrikası da özelleştirilmek isteniyor. Bu satışa hem mecliste hem de örgütümüzle birlikte Malatya’da karşı duruyoruz" şeklinde konuştu

Taş ocaklarına, HES’lere, mera peşkeşlerine karşı onurlu bir mücadele verdiklerini söyleyen Ağbaba, "Türkiye’nin en güzel doğasına sahip şehirlerinden biri olan Malatya'nın tabiatını katletmek isteyenlere karşı mücadeleye devam edeceğiz" ifadesini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile