Ortahisar ilçesindeki Zehra Kitapçioglu Anaokulu ögretmenleri Samet Salih ve Filiz Yamiç'in yürüttükleri "Hikaye Kutumdaki Kukla" adli e-twinning projesinde, Polonya, Makedonya ve Romanya'dan okullarin da katilimiyla çocuklar, ailelerinin okudugu hikayeleri kuklalari kullanarak anlatti.
Proje yürütücülerinden Samet Salih, AA muhabirine, özellikle Kovid-19 salgininin getirdigi olumsuz kosullarin, evlerde egitimi gerektiren bir durumu ortaya çikardigini belirterek, aileleri de sürece katarak "Hikaye Kutumdaki Kukla" adli e-twinning projesini hayata geçirdiklerini söyledi.
Salih, projeyle ailelerin kapsamli bir sekilde çocuklariyla vakit geçirdigini ifade ederek, "Hem de çocuklar birden fazla duyuyu gelistirerek gelisim gösterdi. Özellikle okul öncesi dönemde yapilmasi nedeniyle çocuklarin erken okur-yazarlik gelisimleri, dil gelisimleri, sosyal becerileri gibi alanlarda büyük katki saglayan bir proje oldu." diye konustu.
Dört ülkeden katilimla çocuklarin çevrimiçi ortamda bir araya geldigini aktaran Salih, "Evlerde ve okullarda sahnelemeler yapildi. Çesitli ülkelerden ögrencilerin de katilimiyla çevrimiçi gösteriler sunduk. Bu sayede kuklalari kullanma ve sözel ifade becerileri gelismis oldu. Çocuklar evlerde aileleriyle birlikte kuklalari yapti. Hikaye kitaplarindaki ana karakterlerin hareketlerini çocuklar kuklalar ile gerçeklestirdi, kitaplari çocuklara okudu." diye konustu.
Zehra Kitapçioglu Anaokulu Müdür Yardimcisi Mustafa Sahin de projede, ailelerle çocuklarin birlikte nitelikli ve kaliteli zaman geçirmelerine katki saglamayi amaçladiklarini belirterek, "Sadece burada anneleri degil babalari da sürecin içine katarak aile bireylerinin iletisimini saglamak adina güzel bir proje hayata geçirdik." ifadelerini kullandi.
'Hikaye Kutumdaki Kukla' Projesiyle Anasinifi Ögrencileri, Hikayeleri Kuklalarla Canlandirdi
Trabzon'da, Zehra Kitapçioglu Anaokulu ögrencileri, "Hikaye Kutumdaki Kukla" adli e-twinning projesiyle velilerin okudugu hikayeleri kuklalarla canlandirdi.